asteptari conexe cu listele lui oprescu

ma pregatesc sa plec pe munte. maine pe vremea asta o sa fim la vf. omu, la cabana. acolo e altfel. acolo sunt prieteni, vijelii si zapezi cu adevarat uriase. acolo e alta lume si, toti cei care au fost pe acolo stiu ca nu bag din top.
ce las in urma?
social vorbind, las in urma o semnatura pe listele lui oprescu. nu l-am votat niciodata, si nici acum, daca va capata dreptul de a candida, nu l-as vota. e o problema de optiune politica de-a mea. sunt dreptaci, ce sa fac…
cu toate astea, am semnat pe listele lui, ca sa poata sa participe la vot. vi se pare o contradictie?
o fi. eu, unul, mi-am pus semnatura acolo pentru ca, in clipa cand mi s-a pus lista sub nas, mi s-a suflat la ureche, asa, complice: "aveti grija ce semnati pentru ca o sa fie unii care o sa se uite pe listele astea…"
adica, tradus in damboviteana tardiva: fii atent ca big brother e cu ochii pe tine…
din cauza asta, am semnat instant, desi mi-am promis ca nu mai dau pe la urnele de vot cate zile oi avea (si chiar ca nu ma mai prindeti la vot!). pai, cum? adica cine sa se uite pe listele astea? de ce sa se uite pe listele astea? adica n-am dreptul sa sustin pe cine am chef? poate ca sunt prost, nu? sau mai destept, nu?
prin urmare, ii astept cu nesat ca cei care imi trimisesera acel mesaj de averizare, sa inceapa sa-mi puna intrebari. ca de ce am semnat? ca de ce il sustin pe oprescu?
chestia cea mai misto e ca sunt absolut convins ca n-o sa priceapa absolut nimic din motivatia mea.
dar si eu ii astept cu mare, maaaaare pofta, sa-mi puna in carca un delict de opinie! de fapt, chiar sper sa ma ia si pe mine la intrebari desi, cam stiu ca nu prea am eu noroace din astea!
raportat la drumul de maine la varful omu, povestea asta cu politica, cu delicte de opinie si cu patanii urbane, e chiar o fasaiala inodora. ma uit la ei cum se zbat, imbecilii, fara sa aiba habar ca se poate ca apa de baut s-o obtii din zapada pe care o pui la topit, fara sa stie vreodata cat e de greu sa-ti obtii caldura, fara sa afle cum e sa umbli prin vijelie lipsit fiind de puncte de reper.
oameni cu limfa in loc de sange. insi care mananca dietetic de frica aterosclerozei. personaje care, lipsite de prize, ajung sa dea in gropi ultrafast. tipi cu minti mocirlite, care habar n-au sa aprinda focul…
ii astept si, scuze de imixtiunea politica…
po rangzen!
 

Leave a Reply


three + 2 =

Subscribe without commenting