clasa noastra politica – un grup transpartinic de meditatie transcendentala

 

bine. da. foarte bine. ok. suna-ma pe mobil.
romanica. tara in care politia, jandarmeria, judecatoriile serviciile si cine mai apuca din sfera asta, se pun in slujba celor care poseda una bucata paine + una bucata cutit. produc dosare care sa ajute puterea politica cea mult prea temporara (vai, vai…), dar nu le finalizeaza pentru ca nu primesc ordinul necesar. altminteri, cand se schimba roata, cei care eventual ar fi dat ordin de finalizare a dosarelor, ar fi cazut si ei sub incidenta hartiutelor confectionate de oponenti. cu alte cuvinte, internele si justitia devin din instrumente publice, instrumente private. un fel de bodyguarzi intelectuali sau musculosi platiti din taxe.
prin urmare, dreptatea si regulile ajung sa fie discutate de presa si de noi, cei din ne-presa. numai ca noi nu avem abilitatile necesare pentru asemenea intreprinderi. dar, ce sa faci? te apuca nervii. dai in clocot. te infurii. marlani pe strada. marlani pe sticla. marlani pe hartie. marlani in eter.
in context, cogitez la un ins precum videanu… oare numele lui vine de la multimea vida despre care am invatat la scoala? hmm? ati remarcat ce piele intinsa are pe chip?
nici un rid! nici o framantare! nici un dubiu! e un om linistit. un buddhist al administratiei publice. un taoist al bordurilor. un anahoret al primariei. un isihast al surfingului pe sticla. nimic nu-l atinge. e un om relaxat. nu are replica lui a.n. (ceea ce nu inseamna autor necunoscut!), dar nici n-a apucat sa dea extemporale despre termopane. si nici despre cuburile rosii, verzi si uscate pe care le ridica prin bucuresti – cuburi ce poarta numele de cladiri.
clasa noastra politica – iata un grup de studiosi care practica meditatia transcendentala… rataciti in sfere inalte, viseaza, contempla, analizeaza, la mare departare de galagia publica, izolati in manastirile lor pardosite de conturi unde nu ajunge tumultul strazii, reculegandu-se printre coloanele de marmura ale templelor lor linistite, parcurgand lecturi superioare, tinzand catre absolut.
p.s. aici scria altceva (o injuratura, cumva) dar am sters-o ptr. ca nu corespundea fluxului textului. altminteri, distinsii yoghini din biosfera palatului parlamentului si-o meritau/merita cu prisosinta!

One Response to “clasa noastra politica – un grup transpartinic de meditatie transcendentala”

  1. 1
    greenfield says:

    Ce-i drept e drept, eu cred ca am probleme cu IQ-ul uneori cand nu pricep. Ieri la radio, ziceau ceva de 10 milioane de Euro de la borduri, de justificat. Toate astea sunt spuse tot pentru noi, sa ne tampeasca in fiecare zi cate putin, ca o otrava.

Leave a Reply


nine + 9 =

Subscribe without commenting