Manelistul de pe Travel Channel

Vă place hip-hopul?

Şi mie… Mor de plăcere când văd nişte colo… pardon, nişte afroamericani care râgâie ritmat prin decapotabile, cu lanţuri aurite de treij’ de kile la beregată, tatuaţi în mandarină, îmbrăcaţi în costume beton cu etichetele p-afară, cum plâng ei de fericirea curvei care le-a tras-o la foc mic. Aş da zile de la mine pe varianta US sună la fel de carcalacic ca o scrisoare de dragoste redactată de un masturbator trecut, discret impotent.

În fine. Văd că magnificele noastre zile în curs ne pun şi în faţa unor manifestări televizionistice echivalente şoricăriei, mai ales că e ceva british, dear. E acolo un indian, frate, un indian care face teoria vinului de colecţie şi a traseelor de golf superbazate. Vorbeşte direct în glossy, semn că a studiat en gros tabloidul major, merge în piceoarele goale (are număr cam mare la pantofi şi nu s-o fi obişnuit cu pantofii Ferragamo după care-i curg balele), merge în picioarele goale, reiau, pe gazoane puse unde a înţărcat mutu’ iapa, enunţă preţuri pe noapte care ar băga în boală pe orice milionar suedez, degustă Chateaubriand de vită încălţată cu o pasiune asimilabilă unei brăgi băute din pahare de plastic, uitând că vaca e solemnă în slumsurile din Calcutta şi Mumbai, se bucură de cifre astronomice, scuipă când le recită şi alta nu – ce mai tura-vura, s-a ajuns şi el.  

În timp ce foştii colonizatori, după ce au dus cu hinduşii un lung război al şipailor, călătoresc la clasa a enşpea, indianul translatat în City se dedă la mangleală de imagine şi frământă aerul cu degetele de la piceoare pentru că cineva l-a învăţat – şi pe el – că ce mişto e să fii politically correct. N-am nimic cu indienii, doamne fe, dar de la Bhagavad Gîta şi Sakuntala la o înşiruire de sloganuri fără saţ scoase dintr-un potpourri de Clickuri anglo-saxone, distanţa e cam prea mare pentru unul care fuge de TV ca americanii de petrolul lui Chavez.

Trăiască Sarma, sau Sharma, că nici nu-i mai nemeresc numele!  A ales bine, puiuţul!

14 Responses to “Manelistul de pe Travel Channel”

 1. 1
  arakelian says:

  Nu am parte de canalul ala de tv. Dar am lucrat cu o firma indiana. la un moment dat, ne-au trimis o poza din departamentul echivalent. 30 de IT-isti, unul singur incaltat -- cu niste sandale. Pt ei e in cultura, o stare a lucrurilor, la cele 40 grade constante -- merge viata si desculta. Iar unii au facut din asta un simbol, o marca proprie.
  Cam la fel ca romanii care pun copiilor cercei in urechi de la nastere.

  ce nu inteleg, de ce isi dau parul cu un kil de gel !!!!

 2. 2

  treaba cu manelistul asta e ca se da prea rotund. greu sa crezi ca dupa upanisade sunt si ei permeabili la parvenitism.

 3. 3
  Andreea says:

  Dar de Gangnam Style, PSY ce sa mai zici? Foarte bun articolul tau si ai mare dreptate.

 4. 4

  sa caut sa vad gangnam style… zau, habar n-am ce e.

 5. 5
  we says:

  impricinatule, pana la urma cu care din manelisti votezi?:)

 6. 6
  Irina says:

  Asta-i arta la ei. Asa se exteriorizeaza ei prin muzica:D

 7. 7
 8. 8

  scuze de intarziere.
  elfule, votez cu sorinel pustiu, haoleu!
  irina, muzica a mai frumoasa e asta:
  http://www.youtube.com/watch?v=YpqlwRvGeDA
  danche sheon, silviu.

 9. 9
  we says:

  da, un suflet sensibil si complex.

 10. 10
  whatafy says:

  Foarte tare, asteptam sa vedem manelisti si la alte posturi de televiziune… poate place si la altii :)

 11. 11
  Lascaris says:

  Am rezonat intru totul la ce ai spus.
  Eu cred ca afroamericanii care canta rap, hip-hop si alte alea sunt echivalentul manelistilor de pe la noi. Chiar am vazut un afroamerican aterizat in Romania care chiar declara ca luand contact cu manelele, i-au placut din prima.
  Despre emisiunea urmasului bastinasilor din colonii cred ca pot afirma ca am vazut cateva momente, insa am schimbat postu -- nu ma tineau nervii, dar deloc.
  Lumea se schimba, iar popoarele civilizate pierd razboiul cu barbarii. Sunt legile istoriei, nu avem ce face. Asa au patit egiptenii, apoi romanii si mai nou europenii. Suntem legati cu mainile la spate si orbiti de propriile noastre idei despre civilizatie.
  Cum spuneam -- legile implacabile ale istoriei.
  Incearca sa nu te gandesti prea mult -- iti faci rau singur.

 12. 12
  we says:

  lascaris, sunt curios, ce stii tu despre rap? si nu din wiki, sau dp goagal, ci de la prima mana, din south central LA sau detroit? south central LA nu e nici peninsula, nici coiciu. azi toata lumea e raper, dar asta nu inseamna ca rap-ul e pt. toata lumea.

  corectitudinea-ti politica e invioratoare:) & aia cu barbarii si lumea civilizata (interesant ca folosesti pluralul I) e demult fumata si mai ales trimisa la cosul de gunoi. pana si djuvara a trecut de faza asta:)

 13. 13
  we says:

  lascaris, uite aici ceva, intr-adevar f. manelist: https://www.youtube.com/watch?v=2TN-kDEKxF0 — mai clasic, asha..

  ca sa compari maneaua cu rapul, nu stiu, e…induiosator.

 14. 14
  Cătă says:

  Pe de altă parte, hip-hop-ul/rap-ul poate fi si asa:
  http://www.youtube.com/watch?v=3glTqNLUUN4

  Sau asa:
  http://greydonsquare.bandcamp.com/track/a-rational-response

  E vorba despre instrumente si cum sunt folosite si in ce scop. Sa indobitocesti sau sa educi.

Leave a Reply


nine + 4 =

Subscribe without commenting