Strada – ce-i lipseşte ACUM

Străzii îi lipseşte un şef.

Îi lipseşte un individ care să ducă UNDEVA, nu prea contează unde, lumea care protestează.

Nu, nu mă refer la cineva din opoziţie. Nici la cineva din sindicate. Poate că acel cineva doar pândeşte în spaţiul public. Poate că nici el nu ştie că se află acolo, pândind.

Cred că e bărbat. Cred că are cam 45 de ani, plus-minus… Poate că e înalt şi mai degrabă slab. Cred că ştie să vorbească şi mai cred că ştie să se uite pe deasupra mulţimii cu ochi destul de tăioşi-visători. Mai ales tăioşi, însă. Nu trebuie să aibe un look de gânditor, nu, nu! O chestie energică, pricepeţi, o chestie energică, başca ceva tuşe ascetice.

Dacă mai are şi tupeul să aibe o atitudine dură, bruscă, la limita legii, ba chiar să accepte un dus la secţie şi o eventuală băgare la zdup, precedată sau urmată de o palmă trasă în public unui ins de la Mircea Toader în sus (i.e. Boc, Blaga, Videanu, Ponta, Crin, ceva pe aici, dacă nu chiar un ipotetic Băse) – ei bine,  atunci, toată clasa politică românească o să capete dreptul binemeriat de a intra în carantină.

În hibernare. Acolo unde-i e locul.

Nici nu ştiu dacă să mă bucur că nu-l văd încă pe sticlă pe insul ăsta, sau să mi se facă teamă că va apărea cândva.

Străzii îi lipseşte un şef care să pună foc.

22 Responses to “Strada – ce-i lipseşte ACUM”

 1. 1

  O figură mesianică? Un Zelea Codreanu intrând în sat călare pe un cal alb?
  Am impresia că nenorocirile care lovesc Absurdistanul nu sunt nimic pe lângă nenorocirile pe care le merită…

 2. 2

  Cam asta e pericolul… Din pacate, capitalismul nu ne-a iesit, iar lumea adunata pe strada e pregatita pentru o asemenea ocurenta. De ce crezi ca nici un politician nu s-a bagat printre protestatari de trei zile incoace? Guvernul tace tot de trei zile, iar opozitia face figuri de stil.
  Problema noastra acum este decredibilizarea clasei politice in asnamblu, cu un penchant deosebit pe actuala putere. A fost necesara aparitia unei persoane care se inmanuncheze statutul de simbol, adica Raed, pentru ca lumea sa se infurie si sa iasa afara. Fireste, furia lor este generala, iar Raed a fost un pretext (justificat!).
  In rest… sper sa nu apara insul ala, nici pe cal, nici intr-un jeep…

 3. 3
  Anca says:

  Opozitia nu e mai deloc sau e lesinata, “clasa” politica (o generalizare cum imi place mie de mor!) e de tot ra_atul, dar ceea ce ma bucura pe mine e ca sindicatele din sanatate au iesit public sa multumeasca vocal oamenilor din strada pentru ca au oprit o aberatie legislativa care din bun capat a fost aruncata pe piata neconstitutional de catre o institutie fara drept de initiativa legislativa, reparand astfel greseala specialistilor din sanatate care s-au aruncat pe proiectul ala ilegal in loc sa-l respinga categoric pana in momentul in care ar fi venit dinspre institutia abilitata. A, sau stai, ca n-a dat nimeni nici un comunicat de multumire, futu-i! :)

 4. 4

  Dacă protestatarii ar fi citit proiectul de lege ar fi protestat împotriva americanizării sistemului de asigurări nu împotriva unei fictive ameninţări la adresa SMURD.

 5. 5

  Eh, detalii, stefane, detalii… Cine a mai avut timp sa citeasca proiectul de lege?
  @ anca -- de multumit nu am multumit celor iesiti in strada -- acum imi dau seama de greseala. in schimb, comunicatul nostru s-a ratacit in nebunia mediatica de acum. respectivul comunicat bate si in zona de care zice stefan mai sus. problema acolo e, cu the so called americanizare, dar in iuresul asta n-o sa se mai auda nimic din ce e important pe legea asta.

 6. 6
  we says:

  pai marian munteanu nu era cam asa? apropo, a disparut total dupa 15 iunie 1990.

  cu mesajul -- pai de ce nu scrii? scrie si repeta pana vezi alb. foloseste eventual niste imagini din matrix -- oamenii conectati la 4-5 companii de asigurari, care ii sug de sange. gasesti tu ceva percutant -- esti scriitor de SF:)

 7. 7
  Anca says:

  Nu, Florin, nu s-a pierdut nimic, nu e nimic important pe legea in sine, singurele lucruri importante sunt motivele si intentiile cu care se sare peste atributii institutionale, care sunt si unicul fundament al oricaror articole de lege, adica exact scopul americanizarii aleia. Daca medicii ar fi emis pur si simplu comunicate seci cum ca refuza sa caute apucaturi reformiste printr-o inghesuiala de manevre cu unic scop de legalizare a unor mutari infractionale intru usurarea beneficiarilor de stresul eventualei raspunderi penale survenite odata cu schimbarea regimului, lucrurile aveau un traseu mult mai firesc. Cateodata idealismele despre respectarea regulilor sunt singura forma de realism posibila.

 8. 8
  mulliganoglu says:

  trebuie un razboinic puternic care sa va scoata din robia lui Mariner. GG a zis ca nu se baga din cauza ca lucrati cu arabi si nu poa’ sa activeze sfanta cruce nikephoroasa. crin e prototip de cretin, ponta o michimaus made in pakistan, nastase iar gravid (cu ponta ii), iliescu simuleaza moartea.

  impricinatule, poate vorbiti cu seful galeriei steaua, sa va calauzeasca spre Dezrobitor!

 9. 9
  we says:

  @ mulliganoglu:
  in GG ne e speranta! Amin!

 10. 10
  kilroy says:

  Pe la americani, unii se roaga de cativa ani sa nu apara un astfel de individ. Probabil ca e valabil si pentru noi.

 11. 11
  impricinatul says:

  @ mulliganoglu:
  sa va referiti, cumva, domnia-voastra, la samuraiul cel gras, cu muiana de porc si care clipeste mai des?

  kilroy, pai sa nu vina, ca cam are antecedente si nu doar din alea care se lasa cu spart de geamuri.

  oricum, pentru cei care au facut strada SI in 90 -- 91, nu aveti senzatia unui deja vu? schema caftelilor e aproape similara. sa fie un tipar universal al caftelii de grup?

 12. 12
  B.deComp says:

  Gustave Le Bon, Psychologie des foules, parca ar fi fost scrisa ieri… nu acum 127 de ani !

 13. 13
  Anca says:

  De un lider care sa-i ia din strada si sa-i duca inspre ceva, sigur n-au nevoie, insa au nevoie de unul sau mai multi lideri care sa-i tina-n strada! Sa-i tina-n strada oricat e nevoie pana obtin ce vor si sa-i readuca-n strada ori de cate ori e nevoie — pentru ca de fapt aici aveam noi o jena pana acum. Si riscam sa o avem in continuare daca se pleosteste miscarea. Pentru ca daca odata cu schimbarea regimului se lasa linistea, am rezolvat pe dracu’. Daca nu ramanem cu deprinderea asta de a bloca orice initiativa cretina inca din fasa prin miscari de mase, rezultatul e ca nici urmatorii, sa zicem USL-u’ sau mai cine naiba o veni, nu vor avea vreo spaima sa calce pe langa carare, la inceput poate mai timid, ulterior in regim bovin. Si sa fie clar, orice lider politic bine intentionat care ajunge in conducerea unui partid e anihilat mai devreme sau mai tarziu de grupuri mocirloase din cadrul partidului daca nu exista o presiune exterioara care sa produca linsajul mediatic si de strada al grupurilor alora si sa-i tina spatele eventualului lider de calitate. Deci povestea aia cu reformarea partidelor and all the adjacent shit tooooot numai prin strangere de usa dinspre exterior se poate pune-n practica. Altfel, asa, o micare intestinala de excretie a jegului de prin partide se va produce cam odata cu disparitia gravitatiei si cu transformarea lunii pline in emoticon cu ranjet.

 14. 14
  mulliganoglu says:

  impricinatule, nu stiu de cine zici

 15. 15
  impricinatul says:

  @ mulliganoglu:
  vorbim despre maria sa, profesorul doctor docent, chilotzar sef al armatii, fost turnator de bere in paharul fiului procurorului sef al republicii, cel cu preput inatacabil din motive de burteanu, adunatorul de migratori intre scaune parlamentare, gabriel oprea.

  @ anca -- te bagi?

  @ BdeComp -- le Bon? Pfuaai! Sa nu ne spuna el ce si cum ca noi avem oameni bazati, culti, cititi, tare priceputi in a administra interactiunea cu strada, cu invataturi inalte de la Lubianka si de la Cheiu Garlii colt cu strada aia din prelungirea Lipscaniului, pe unde a fost gasca de buchinisti din perioada interbelica… nah, ca m-am luat cu vorba :) !

 16. 16
  Anca says:

  Absolut, batrane — lucrez deja la asta (nu singura, evident), chiar mai departe de gestionarea strazii, urmeaza sa-ti dau detalii in curand. :)

 17. 17

  @ Anca:
  abia astept sa aflu ce si cum!

 18. 18
 19. 19
  mulliganoglu says:

  chiar nu m-as fi gandit la acea figura stearsa, de mare hot (se pare ca asa sunt marii hoti, inclusiv spionii: stersi). ma gandeam la un harismatic, care sa inmanuncheze energia strazii si s-o traga, laser, in Tyran, in Skinjuitorr.

  sunt fo 3 bucati pe la antene, d-astia cu spumite dese (nu li se vad si copitele; probabil maro), care ar putea strange mania boborului. stan laptop ala nu prea merge, ca e prea caraghios. dar erau niste ganditori d-astia, cu moace grave… imi scapa numele. niste absolventi de gheorghiu dej. in fine.

  ideea e ca sa falimentam si noi, sa scapam de datorii, neh? ce, numai hungarienii sa se autohashureze?! avem si noi demnitatea nostra de faliti.

 20. 20

  tata mulliganoglule si matale, elfule, ba si restul lumii!
  pace voua!
  pace, da´a intrat dracu in pisi si in mosia tapireasca cea mult prea electronica, ca s-au bramburit mesajele de nu mai inteleg care cu cine vorbeste.
  mulli, boul cel gras la care ma refeream, nu e salvatorul! el e doar magarul de urmarit in piata. cat despre esplicarea legii sanatatii, o sa bag un postulet scurt, dar sa se raceasca nitel afara.

 21. 21
  Resboiu says:

  Strazii… ii lipseste Clint Eastwood?! :)

 22. 22

  clint? -- nu prea are viteza la noi. dar, nici o grija, avem ceva antecedente…
  sper sa nu fie, totusi, vreun general mai dinspre inzestrare, asa… :)

Leave a Reply


9 − = six

Subscribe without commenting