wikileaks

 

 

OK.

L-au tăiat. L-au omorât. Ce chestie – oare ce ne spune Primul Amendament al Constituţiei Statelor Unite

Aud?

Sunt sictirit. Despre acest prim amendament am învăţat la 13 ani, pe când învăţam la o şcoală americană. Aveau ei un manual nemaipomenit în care studiau, la grămadă, istoria, geografia şi echivalentul cunoştiinţelor social-politice care, pe vremea aia, se predau la Bucureşti dintr-o carte mică, roşie, cu un tipar infect. Manualul american era colorat. Lecţiile erau interactive. Pe vremea aia, americanii nu duceau mâna la inimă când se intona Star Spangled Banner.

Tot pe vremea aia, la ore, ne-au pus să organizăm o dezbatere pro şi contra sclavagism. Aveam 13 ani şi am rămas surprins să văd că vreo trei-patru colegi au publicat nişte editoriale (aşa se desfăşura lecţia) pro-sclavagiste şi rasiste. Apoi, am discutat toată chestia la ore. Liberi. Neconstrânşi.

Atunci am devenit eu americanofil.

Acum, gata.

Nu mai sper decât la o nouă Rosa Parks.

Şi la un alt Hendrix.

14 Responses to “wikileaks”

 1. 1
  Anca says:

  Iar incepi! Incredibil!
  Toate sperantele de viitor ti-s legate de reluarea trecutului?!
  Numai la reincarnari iti sta capu’! =))
  Clar semne de batranete!

 2. 2
  mosu says:

  nici nu stiu daca ceea ce s-a scurs prin drena de la wikileaks aduce vreo noutate, vreo surpriza; ba stiu! nu aduce; primul amendament este un mecanism tipic american, a devenit o oglinda nu o fereastra: “ia tine tu mai frate oglinda asta si priveste-te in ea ce frumos esti pana ne rezolvam noi problemele indarat”
  iar rose s-ar putea sa se mai nasca, doar ca nu le va mai ruga nimeni sa cedeze locul; va exista un buton de EJECT chiar pe volanul soferului, putand fi catapultata gratie tehnicii moderne direct pe luna… curat!

 3. 3
  impricinatul says:

  @ anca -- nu, de asta data era vorba numai si numai de wikileaks. nici o reincarnare, nimic. hendrix e aici doar pentru ca tortureaza star spangled banner.
  @ mosu -- mda. era o poveste misto despre oglinzi. cica daca te uiti pe geam, veyi oamenii de pe strada. daca te uiti in oglinda, te vezi pe tine. de ce?
  pentru ca oglinda e data cu ARGINT(I).

 4. 4
  Anca says:

  Cat de frumos ai intors-o,
  acu’ pare ca vad eu numai batrani verzi pe pereti!
  (Ceea ce nu-i pe de-a-ntregul in afara sistemului de referinta. :)) )

 5. 5
  Kilroy says:

  Sunt interesante multe documente publicate. Dar, daca assange are cojones, sa faca acelasi lucru la rusi sau la chinezi. Ceva imi spune ca ar sfarsi-o foarte brusc. Poate chiar inainte de a incepe ;-)

 6. 6
  impricinatul says:

  pai a facut si cu ei. sunt articole lansate chiar azi, 5 decembrie, care discuta tema asta.

 7. 7
  Kilroy says:

  Stiu. Dar nu a publicat documentele fsb-ului, la ei acasa. Politkovskaia stie de ce.

 8. 8
  impricinatul says:

  stia. saraca.

 9. 9
  we says:

  @florin, first amendment se aplica numai cetatenilor americani…este constitutia US of A, nu a lumii…
  chiar am ascultat azi-dimineata o emisiune la NPR, vor sa il bage la spionaj si alte nasuleli.

 10. 10
  impricinatul says:

  is hotomani, elfule! :)
  pai ei sunt cei mai nervosi zilele astea si s-au apucat de presiuni. ii inteleg. e nasol sa-ti dea unul pe fata bucataria nespalata, cand tu tocmai zici ca ai dat cu dero peste tot.
  da’ vorbeam de printip, maitre! adica, acasa la mine e valabil amendamentul, da’ worldwide sar la gat.
  sa asteptam documente interesante, dupe cum doreste kilroy, si de la ex-URSS. da’, nu stiu de ce, sa vezi ca nimic n-o sa ne mire din putrefactia viermilor care colcaie in bucataria lor. ne-am acustomat cu ea.
  da, parca tot ar fi misto un leaks, un wikileaks, apropo de avioane cazute cu polonezi in drumul lor catre katyn…

 11. 11
  wandering elf says:

  impricinatule nu incepe cu “conspiracy theories”, pls! apropo de rusi etc. daca se atinge de rusi, nu mai ajunge in puscarie, pt. ca otrava o sa fie mai rapida.

  nu e vorba de hotomanie. e vorba de double talk, de double standards, de “diplomatie” si de “imagine”. Coca cola si copii vietnamezi arsi cu napalm…
  Realpolitik.

  dar zic aici ce tocmai am zis si la stfan:

  “iar admin. obama s-a umplut de respect! daca e adevarat ca hillary a dat ordin sa se preleveze DNA de la cei de la UN, ar tb. data afara! sa isi dea demisia. asa ceva este dincolo de orice bun simt si norma.”

 12. 12
  impricinatul says:

  maitre, am si eu momentele mele de naivitate programata. aceste momente imi spun mie asa: nu-i asa ca ar fi frumos ca sa existe o tara (fie ea US) care sa nu bage double talk decat in cantitati mistuibile? nu-i asa ca ar fi frumos sa tinem cont de Thomas Jefferson (sa presupunem ca ar fi redactat singur statementul!) care ne invata ca orice om are dreptul de a-si cauta fericirea?
  ma gandesc la chestiile astea asaaa, ca atunci cand sunt deprimat si cumpar bilet la loto. v’o juma’ de zi ma remontez, facand planuri cu bani pe care n-o sa-i castig in veci pururi. :).
  acu’, nah, ca l-au si arestat pe ins! cica a facut amor consensual, dar fara protectie, deci e liable… shit!

 13. 13
  we says:

  spune-mi si mie cand si unde a fost altfel. poate ca inainte de homer, ca dupa el in niciun caz.
  define “mistuibila”. aici e vb. de stomacul fiecaruia. unul poate sa inghita 10 burgeri la foc automat, iar altul mananca toata viata orez.
  “mistuibil” e relativ. e acceptabilul pt. organism, dar asta stim ca se poate “invata” mai cu biciul, mai cu zaharelul, mai cu feisbucul…

 14. 14
  impricinatul says:

  adevar graiesti: nicaieri n-a fost altfel.
  dar, naivitatea mea cere ceva buuuuun.
  pana la urma, e care pe care. scapa julian? scapa administratia?
  amorseaza julian o bomba cu ceas? daca da, o sa serveasca la ceva?
  ce sa spun: iubesc haiducii, recunosc.

Leave a Reply


eight − = 2

Subscribe without commenting