Dubiu apropo de o înmormântare recentă

Buun!

N-am de gând să comentez ce a fost mai important: poetul, sau politicianul?

N-am de gând nici să mă întreb: poet mare, poet foarte mare, sau verbigerator cu flux ordonat de metafore?

Nu mă pricep la chestiile astea, da?

În plus, sunt cinic. Am trecut cu fie-mea pe la Ateneul Român în ziua cu pricina doar pentru că am anumite teorii despre procesul pedagogic. Sunt doar un chirurg care nu crede decât în ceea ce poate vedea şi pipăi, m-aţi înţeles? În consecinţă, fiică-mea fiind foarte mică, consider că trebuie să-i furnizez nişte exemple de neuitat, mai ales dacă-mi propun să-i rămână în minte cuvântul “controversat” – o vorbă suficient de îmbârligată semantic pentru vârsta de şase ani.

Şi acum punct. Urmează dubiul.

Că la înmormântarea lui Păunescu a fost mon cher Ilici, absolut de acord – cei doi au fost colegi de partid şi de coterie marxofilă.

Că la înmormântarea lui Păunescu a fost Florin Piersic, hai să accept: Harap Alb a avut mereu treabă cu zmeul (Spânul).

Că, tot acolo, a fost şi tov. Copos, de la UTC, actualmente Rapid, iar înţeleg: cred că s-au cunoscut când cu plenarele alea bezmetice pe tineret mândria ţării, la o bulăneală de partid şi de stat.

Că s-a dus şi Muuuuică, aka Tudor Gheorghe, pricep – şi-au ridicat mingi la fileu reciproc, unu’ cu cobza, ălălant cu penelu’.

Dar n-am să înţeleg niciodată ce paştele mă-sii a căutat acolo cuplul princiar (?!) Paul und Lia!!! Ce mama naibii? Unde s-au cunoscut? Ce valori împărtăşesc? Când au auzit unii de alţii? Ce ţuică au băut la botu’ calului? Ce muzică au ascultat împreună? Ce naiba a citit Paul la viaţa lui şi ce dracu’ a sperat Adrian Păunescu de la politică?

Aşadar: ce, doamne iartă-mă, au căutat Paul und Lia, un carolingian ultraminor, plus soaţa sa, la Bellu, aplecaţi rău din şale pe sub tirul salvelor de onoare?

Ce?

24 Responses to “Dubiu apropo de o înmormântare recentă”

 1. 1
  Dan Selaru says:

  Ce a cautat si base, glorie si simpatie.

 2. 2
  mosu says:

  daca intrebarea e pe bune, uite incerc eu un raspuns: reclama; moca!; in toate ziarele si la toate televiziunile!; asta daca au avut toalele cele bune ca sa iasa in evidenta din multimea cernita; daca nu, nu! nu-i bai; e ca la reclamele astea pe net, dai banu si ei iti pun anuntu pe enspe mii de saituri si bloguri; pe care nici nu stii daca le citeste cineva; da ti-ai incercat macar norocu cu investitie minima…
  daca intrebarea e doar una retorica, atunci incerc un comentariu; n-am fost la inmormantare, ca sed cam departe, dar vazui muica la teveu o multime de oameni care il ridicatara in slavi, inaltimea slavilor fiind dupa umila mea parere invers proprotionala cu inaltimea la care s-a ridicat in viata individul (atentie! individul, nu a poetul); tare ciudata navala asta la inaltari de busturi…; cu poezia e alta treaba…
  altfel, despre morti numa de bine!

 3. 3
  Inah says:

  au mai iesit si ei in lume.
  s-au mai bagat si ei in seama.

 4. 4
  Viorica says:

  Hop si io eu ca si Inah;
  Bagare de seama. Sunt ahtiati.

  Si acu’, dupa ce mi-am sters transpiratia produsa de munca de reparatie la Feedul meu propriu si personal, sper ca cu succes, o intrebare pt Tapir, ca nu cred ca mata te pricepi:
  De ce nu se egzista abonare la postari, ca vaz ca la comntarii bagashi?

 5. 5
  impricinatul says:

  asa? adica… a fost si base? dane! a fost SI base? (daca tot ai mai trecut p-aci, dane: io cum fac sa mai postez cate un coment pe la tine?)
  la ce sa-si faca reclama princiarii, mosule? hai, mah,inah!
  zau de ma pricep, vio, parol!

 6. 6
  Ceisti Popa says:

  Nooo… Zau!
  Sau… Parol, ce esti… copil? Se dadeau si ei pe bulivard sa-i mai vaza lumea…, si vazand ei acolo puhoi de lume… au zis ca-i rost de o baie de multime! Nu de alta, dar… sa tina’n priza boborul spre a nu fi trecuti in uitare. In plus…, da bine la CV! Cu o lumanare si o floare, te fatzai putin in fata camerelor, te mai da si pe tine pe la o emisiune…, fie ea si de la capataiul unuia dus din asta lume.

  Ar mai fi o intrebare vav aceste capete princiare(?).
  Ca Paul nu este altceva decat un “copil din flori”… se stie! Deci referitor la drepturile regale… mai subtire!, chiar daca i se spune Printul Paul de Romania. Una peste alta… e el Print? Este!
  Si atunci… daca tot este Print, de ce i-a nasit odrasla Base (Presedintele)? Cum dracu se pupa Institutia Princiara cu Institutia Prezidentiala?
  Niste PARVENITI!

  I-aca… Sha! Na!

  @vio
  este de ajuns sa adaugi adresa site-ului la tine in pagina la rubrica “urmareste”, si-ti va apare tot timpul ultima postare (si cand a fost scrisa).

 7. 7
  mulliganoglu says:

  mi se pare logica prezenta lor, doar era doliu aproape national

  aia 2 sunt ultra-dada, serios

  iar briana e urmuz2

 8. 8
  wandering elf says:

  @florin, cine sunt Paul si Lia? capete princiare? din ce ramura? cumva copilul din flori al lui C. II?

 9. 9
  Turambar says:

  Oare asta: :. :. :. ???

 10. 10
  Viorica says:

  @ceisti popa
  Pai pe blogu’ meu am stire despre ultima postare, da’ io vreau sa mi-o aduca in cioc Pasarea furtunii (Thunderbird de la Mozilla) in cioc si sa mi-o depuna in cutia postala ca pe o piatra pretioasa furata de pe net si slefuita cu tunetele sale.

 11. 11
  impricinatul de corn says:

  maitre mulliganoglu, aah! m-ai rapus! :)) ultra-dada, jawohl! da’ ce-ai cu biet demetru demetrescu-buzau, saracu’? el e om serios. brianna, pfuaaai!
  of, elfule, bien sur ca de el e vorba. e legat de AP printr-un singur lucru : CII a pornit la drum spre odessa cu morganatica si ilegala zizi prin aceeasi basarabie in care s-a nascut AP.
  bre, turaNbare, esti prea subtil! ai bagat 3 litere L? adica?

 12. 12
  mulliganoglu says:

  da, urmuz a fost serios. in cele din urma. s-o vedem si pe urmu2.

  (din pacate eu nu mai pot accesa in mod lejer globul tau din cauza ca se afla pe mosia tapiroiului)

 13. 13
  Turambar says:

  Tudum tudum. De trei ori tudum.

  :p :p :p

 14. 14
  impricinatul says:

  mulli, sa intreb care e treaba ca nu ma pricep la astea.
  turaNbare, pai aia nu era din patru tudumuri? primele doua de cate doua patrimi si dupa aia doua optimi legatto: tuum, tuum, tudum :)

 15. 15
  Cristi Popa says:

  @vio
  Nu am incercat niciodata varianta. Dar… cred ca poti gasi rezolvarea la Mozzila cu butonul “Semne de carte”. Acolo ai optiunea “Abonare la aceasta pagina”, de unde poti opta pe “RSS” sau “Atom”.
  :)

 16. 16
  Viorica says:

  Bine, am cedat nervos si l-am bagat la botonul Feeds de pe IE. Da’ io voiam sa primesc pe email, asa cum se intampla cu ce scrie Inah, ca oricum imi citesc posta pe cand pe botonul de pe IE la varsta mea mai uit sa ma uit :)

 17. 17
  mulliganoglu says:

  doar n-o sa te strici cu tapiroiul din cauza mea :)

  (sa bag si un rautacizm: nu mi se pare in regula sa stabileasca el cine intra pe globul tau)

 18. 18
  tapirul says:

  ..asta e cu atat mai comic cu cat vad ca AI INTRAT pe blogul asta…
  (ca nu mai intri de pe ip-ul de la servici, pai iti fac un bine, nu? muncesti mai mult, promovari mai rapide)

 19. 19
  tapirul says:

  viorica, da’ linkul de sus din menu nu merge? (“flux posturi”). Acolo e si abonarea la comentarii in general (“comments rss syb fiecare post este abonare la comentarii la postul ala numa’)

  (mai tarziu): ahahaaaaa, abonare pe email… O sa vaz ce se poate gasi.

  (si mai tarziu): viorica, vezi in bara din stanga sus, sub “search”, am adaugat “abonament”

 20. 20
  Viorica says:

  mersi frumos, am pus adresa de email in casuta, am apasat pe boton, astept sa ajunga mesajul de confirmare

 21. 21
  tapirul says:

  am adăugat şi abonament prin FeedBurner

 22. 22
  Viorica says:

  Ciu lei (adica too late :), m-am abonat deja la prima casuta.
  Dar multumesc totusi, poate altii, mai sfiosi ca mine, se bucura si vor profita.

 23. 23
  Balin Feri says:

  Eu cred că sunt şi ei sceptici. Nu credeau că întradevăr s-a prăpădit şi s-au dus să se convingă că nu altcineva este coborât în groapă.

 24. 24
  Osterhase says:

  Daca asta va racori putin capsoarele infierbantate de atatea de intrebari, sau din contra le va aprinde si mai tare, nu stiu. Insa trebuie sa mentionez ca pe cei doi i-am gasit de curand incalzindu-si sangele violet la un vernisaj de pictura la Opera Nationala, prilej cu care mi-am pus exact aceeasi intrebare “wtf???” (asa-s eu, mai englezofil). Coincidenta insa se opreste aici -- la Opera nefiind prezent nici un raposat (eventual Emil Constantinescu, metaforic vorbind)

Leave a Reply


− one = 4

Subscribe without commenting