COMUNICAT SINDICAT “DR. IOAN CANTACUZINO”

Federaţia Sindicatelor Medicilor “Dr. Ioan Cantacuzino”

 

COMUNICAT

 

Federaţia Sindicatelor medicilor “Dr. Ioan Cantacuzino” este solidară cu mişcările sindicale care au loc în 27 octombrie în Bucureşti. Politica ne obligă să ieşim în stradă alături de toţi colegii noştri sindicalişti, dar, când mai multe zeci de mii de oameni bat la porţile Guvernului şi ale Parlamentului României, considerăm că este nevoie de cineva care să le asigure sănătatea. Suferinţele românilor sunt şi aşa nemăsurat de mari, pentru a-i împovăra şi cu lipsa de acces la serviciul medical calificat.

În consecinţă, solicităm corpului medical să stea şi această zi în spitale, în aceleaşi condiţii improprii de lucru, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie de ajutor şi care luptă pentru drepturile salariale ale tuturor românilor.

În ce ne priveşte, solicităm doar să fim plătiţi pentru munca noastră  – nu ne dorim ca exodul nostru să prefaţeze un genocid, având în vedere că nu toţi românii se pot trata în străinătate.  Îi rugăm pe medicii parlamentari care nu au lăsat halatul de spital la uşa Parlamentului să ne susţină şi acolo; considerăm lipsa lor de reacţie sinonimă cu complicitatea la neajunsurile unui sistem sanitar ajuns în staţia terminus!

Sperăm că solicitările noastre vor fi ascultate şi nu ni se va răspunde cu gaze lacrimogene, aşa cum am fost obişnuiţi cu ocazia incidentelor de la Spitalul Judeţean Brăila.

Dr. Florin Chirculescu

Preşedinte Federaţia Sindicatelor Medicilor “Dr. Ioan Cantacuzino”

Dr. Tudor Ciuhodaru,

Vicepreşedinte Federaţia Sindicatelor Medicilor “Dr. Ioan Cantacuzino”

4 Responses to “COMUNICAT SINDICAT “DR. IOAN CANTACUZINO””

 1. 1
  wandering elf says:

  Politica ne obligă să ieşim în stradă alături de toţi colegii noştri sindicalişti

  este trist, domnule doctor Chirculescu, cand politica a ajuns sa oblige medicii sa iasa in strada.

  eu, naiv politic, credeam altceva despre aceasta breasla.

 2. 2
  impricinatul says:

  exista antecdente europene serioase in aceasta privinta, elfule. si nu numai. belgia, germania, franta si israelul sunt numai cateva exemple.

 3. 3
  anonim says:

  da, si uite asa cei mai multi bucuresteni nici nu au stiut ce s-a intamplat in orasul si tara lor. ieri a fost o zi obisnuita. este de mult halucinant modul in care suntem controlati. pe vremuri credeam ca libertatea cuvantului ne va asigura si restul libertatilor. acum am senzatia ca suntem niste caraghiosi care vorbim/scriem la pereti. foarte liberi.

 4. 4
  impricinatul says:

  de-asta am si redus la minimum iesirile pe “sticla”. poti sa vorbesti o gramada, dar de iesit nu iese nimic din asta, mai ales ca si… hm… debate-ul TV este foarte precar, ca sa folosesc un eufemism.
  e nevoie de actiune sociala. punct. iar actiunea sociala nu se desfasoara la TV. daca actiunea sociala este semnificativa, ajunge singura la TV. parerea mea…
  (vroiam sa pun emoticonu’ cu zambet dupa “parerea mea…”, da’ nu e cazul)

Leave a Reply


8 + = eleven

Subscribe without commenting