Se cam lungeşte pauza. Scuze celor care mai treceau pe aici. Sunt incă prins rău.
Între timp, o bucată de Brugge. De ce ei pot şi noi nu putem? De ce ei au cuvânt şi noi nu?
De ce?
adică eu însumi
Se cam lungeşte pauza. Scuze celor care mai treceau pe aici. Sunt incă prins rău.
Între timp, o bucată de Brugge. De ce ei pot şi noi nu putem? De ce ei au cuvânt şi noi nu?
De ce?
stai domnule linistit, noi te-avem in readere. cum scrii, cum pac cu ochelarii pregatiti. mai ales ca o sa postezi mult si fain, asa-i? stiu io! sanatate!
Herr Doktor….
Ei au si ceva mai multa liniste sufleteasca….
Noi inca ne mai luptam cu niste demoni…
🙂
Bravo, era sa cad de pe scaun. Desi stiu…
Anyway, doar vreau sa-ti spun ca partial, dar major, raspunsul la ce te intrebi tu mai sus l-ai gasi in niste scrieri care compara religiile si arata cum au influentzat ele tzarile respective (de exemplu, protestantismul, cu ale sale virtutzi si etica a muncii, vs. ortodoxism, cu ale sale…). Este o lectura extraordinar de instructiva. Eu am fost shocata cind am citit.
Sa inchei pe o nota mai agreabila; uite aici o vechitura, poate iti place sau iti aminteste, daca ai apucat sa ascultzi. Bon dimanche!
http://www.youtube.com/watch?v=EKz9iNBKllc&feature=related
ei, de ce….eu una nici nu ma mai intreb ca-mi face rau.
faina poza.
bine ai revenit!:)
Superb acolo.
prins rau, prins rau, da’ totusi:)
deci…noi, nu.
io zic ca nu putem sa spunem mai mult.
ca nu putem.
bine ati revenit!
Raspunsul s-ar intinde pe prea multe pagini: pentru ca noi suntem romani, pentru ca ne-am obisnuit sa ne fofilam, sa nu ne asumam raspunderea, sa dam vina mereu pe altii, sa fim smecheri, megalomani, imfatuati, ingamfati si mai ales sa fim serviti de altii.
Stam prost la disciplina liber consimtita si la implicare, in rest…suntem cei mai tari!
PS: cred ca am mai spus-o pe undeva, n-as putea locui in mediu acvatic, cu apa la baza blocului 🙂 Cred ca-i o fobie mai veche…
Bine-ai revenit!
Pentru că e patrimoniu cultural UNESCO. Și pentru că iarna nu-i ca Belgia. Și pentru că (printre altele) ies și bani din asta, numai că ies încet și pe termen lung, sub formă de venituri, nu brusc și pe termen scurt, sub formă de tunuri.
Succes la cele ce v-au prins!
Nu ma pot abtine sa nu asociez orasul cu un Colin Farrel strivit de exilul nedeterminat in Brugge, intr-un “f***ing fairytale” rupt din experienta de viata a altcuiva. Criminalul in luntrea lui Caron, plutind pe canalele unui iad concret, palpabil.
Maestre, ma bucur sa te gasesc dupa atita vreme. Ma indoiesc ca-ti mai amintesti cine sint dupa atitia ani. Poate numele si locatia iti spun ceva? Fiind un loc atit de expus nu ma aventurez in a aminti prietenii nostri comuni de la sfirsitul veacului trecut. M-as bucura sa-mi dai un semn.
Calgary, Canada
Cam lungă pauza, ce-i drept, iar nouă ne e dor… dar dacă e cu multă treabă, sigur că e de înțeles. Să fie cu folos!
Frumoase locuri, maestre!
ah, si era asa de greu sa spui ce-ai spus acum?! am treaba, n-am timp de taclale, dar SUNT. ne faci sa intrebam in dreapta si-n stanga sa ne asiguram ca te-au lasat macar in viata ticalosii .
bine-ai revenit. vezi-ti linistit de treaba.
Eu cred că “ăia” nu e născuţi în România lui Vanghelie, Becali, Geoană, Iliescu, Băsescu, “Organ”, Antonescu, Vece Tudor şi Marko Bela, că de ar fi fost atunci nici ei nu putea…sau ceea ce se vede în imagine n-ar fi fost un canal ci un şanţ plin de gunoaie prin care să caute reprezentanţii unei anumite etnii după fier vechi, borcane goale şi unde să-şi abandoneze eventual pruncii cu câte o pungă de aurolac în mână şi cu ultima manea la modă în minte, ar fi fost locul unde să se retragă bătrânii lăsaţi pe drumuri să moară…
Ei pot pentru că politicienii lor au şi alte preocupări decât ocuparea scaunului încă un mandat şi au şi altă răspundere decât asigurarea unui viitor strălucit propriei familii. Ei pot pentru că la ei există un învăţământ nu doar cu numele, ei pot pentru că la ei sistemul de asigurări sociale reprezintă şi altceva decât o modalitate de a percepe taxe şi impozite pentru nimic, ei pot pentru că la ei sistemul sanitar funcţionează pe alte principii nu pe nu avem şi nu putem ca la noi, ei pot pentru că la ei justiţia nu este făcută pentru a apăra interesele unor politicieni şi a unor protejaţi ai acestora. Dacă acum am aduna întrega clasă politică şi i-am deporta undeva într-un lagăr peste zece ani poate am putea şi noi. Aşa însă şi peste zece ani doctorul, medicul, poliţistul şi judecătorul vor fi traşi la răspundere pentru că nu-şi fac datoria iar cei care nu le asigură condiţiile pentru a-şi face datoria vor avea salarii enorme, vor trăi pe picior mare şi pentru banii vărsaţi la stat vor restitui poporului discursuri despre performanţele lor şi noi promisiuni înainte de alegeri.
aste sunt descrieri, deocamdata, nu raspunsuri la intrebarea “de ce?”. DE CE ne-am obisnuit sa ne fofilam, de ce avem Becali et comp, de ce toate cele descrise pana acum? De ce suntem romani?
eu sunt cetatean roman de nationalitate germana (pe juma’).toate neamurile din partea mamei sunt acolo inca din inainte de ’89. eu am fost acolo prima oara in ’92. mama deja facea bagajele, credea ca raman acolo. dar eu m-am intors ACASA pentru ca numai aici aveam aer si pentru ca urmeaza sa fie bine si la noi. acum am copii si imi pare rau ca ACASA nu mai este cum credeam eu ca va fi si pentru noi. si din pacate mi-am crescut copiii sa fie politicosi si cu bun simt iar cei gen Becali et comp ii vor manca de vii…. si acum DE CE ei pot? ei pot pentru ca au avut alt fel de istorie, alt fel de trecut, au alt prezent si vor avea alt viitor. eu inca mai sper ca viitorul nostru se va apropia cat de cat de al lor… inca mai sper…
La primul post nu se pot pune comentarii! Eu nu am gasit rubrica respectiva!:)
Ma tot gandeam de ce nu-mi amintesc Domul, numai pe cel din Milano il am in memorie. Cred ca nu l-am vizitat cand am fost acolo; de tratative la C&A imi amintesc cu siguranta…deh, cultura de hoteluri, gari, aeroport, s.a.m.d.
Schematic, dureros, poate neadevărat:
1. Acolo unde a penetrat tradiția occidentala – vezi Transilvania – asemenea lucruri au existat. După ce românii au pus mana pe acele locuri, tot ceea ce au putut implementa a fost comunismul.
2. Noțiunea de România este o invenție romantica fără trecut, fără tradiție. Un fel de S.U.A. veche de 90 de ani.
3. Românii sunt un popor fără istorie, fără aristocrație, fără elite. Puținele nume pe care le-au avut în acest sens au avut un destin tragic și / sau s-au integrat în alte culturi vecine mai puternice (maghiara, germana, rusa).
4. Așadar, cu un asemenea popor nu se pot crea chestiuni ca cele de mai sus. Sau cel puțin nu încă. Va fi nevoie de câteva secole bune încă pana când romanii sa ajungă la statutul de popor cu tradiție, cu istorie, cu elite veritabile și nu inventate, trase de par, (re)romanizate post-mortem.
5. Un argument la faptul ca România este încă la stadiul de pruncie / infantilism este și acela ca nu are o Enciclopedie naționala – reeditata și îmbunătățita măcar odată la 2-3 ani -, nu are un Dicționar complet al limbii, reeditat și îmbunătățit la 2-3 ani etc.
Probabil ca viziunea de mai sus provine si din faptul ca familia mea nu are radacini romanesti, aceasta limba fiind vorbita in cadrul respectiv doar de catre ultimele doua generatii.
La fel de frumos (poate si mai – tinind cont ca nu e atit de comercial) este Genf. Si acolo s-a putut.