Cine e Bulgaria

Bulgaria este acea ţară care începe la sud de Românica. Bulgaria se manifestă prin:
- ciori la Russe,
- poliţişti şi vameşi care urlă după ce află că te duci în Grecia,
- poliţişti care au nevoie de "protocol",
- vânzători de vignette care te fură cu cinci euro (atenţie! vinieta pe o săptămână la bulgari nu costă decât 5 euro!),
- cozi la vamă,
- serpentine fără bandă pentru TIR-uri (pe ruta Stara Zagora – Gabrovo – Veliko Târnovo).
Mai au bulgarii ăştia nişte kilometri extensibili sau, din contră, foarte compresibili. Poţi să mergi minute în şir şi să descoperi că te afli tot la 250 de kilometri de Sofia. După încă 10 minute, o tăbliţă îţi spune că eşti chiar la 254 de km de aceeaşi Sofia. Alteori, după câteva sute de metri, tăbliţele spun că ai parcurs deja vreo 8 sau 9 kilometri. 
Măcar au pus mai multe panouri pe şosele, ca să nu te trezeşti că de la Sofia o iei spre Belgrad în loc de Salonic.
Eh, dar tot bulgarii ăştia au nişte păduri nemaipomenite. Nu-ş’ ce naiba, da’ nu prea le-au tăiat. Mai au şi ceva autostradă, dar şi benzinării închise.
Hmm… Aveam şi o poză cu cheile Strumei, unde mi-l imaginasem eu pe Krog că are o nemaipomenită aventură plutitoare, numai că poza cu pricina a dispărut fără urmă! Vreau să spun că Bulgarii au şi cheile Strumei, care sunt foarte mişto.

8 Responses to “Cine e Bulgaria”

 1. 1
  (alta) Andreea says:

  Mai au si niste indicatoare puse dupa intersectie pe care e bine sa le privesti si pe dos dupa ce-ai trecut de ele ca nu se stie niciodata :)

 2. 2

  de la punctul a labe? ami îndrăznit să citesc right? iar G. hăla făr’ de zbor e G. d’ăla electronic, scurs din cabluri, nu?
  ‘ai?

 3. 3
  hellen ackermann says:

  buna dimineata domnu` doctor . o intrebare : se poate zbura in grecia ? ma refer la zborul cu avionu` -- de la punctul a la b -- in cazul acesta G !?

 4. 4
  hellen ackermann says:

  p.s. rog a nu se confunda punctul G . intr-unul din cazuri -- se face doar aterizarea fara zbor .

  o zi sanatoasa va doresc !

 5. 5
  căpșunica says:

  şi au şi un soi de vameşi la vreo 50 de km de graniţă (dinspre Nessebar spre Istanbul), la drum păduros, de am pus mâna pe butelca de apă, că altă armă n-aveam şi m-am temut pentru viaţa paşapoartelor noastre. a, şi nici gps-ul n-o văzut drumul ăla, de mă aşteptam din clipă în clipă să ajungem în albania.

 6. 6

  @hellen: saru’ mana! am raspuns si io dupa cum m-am priceput la comentul (comenturile…) mult prea subtil ptr. mine. pe bune!

 7. 7
  hellen ackermann says:

  buna seara domnule doctor ! marturisesc ca nu pricep nicio silaba din cele insirate de dumneavoastra . se pare ca ati diagnosticat ( o fi bine ? ) comentariul meu si nu l-ati interpretat .

  totusi -- va multumesc !

  p.s. ma voi adresa negresit biroului de informatii pentru turism.

  p.p.s. daca imi permiteti o observatie suplimentara; concediul dumneavoastra a fost foarte frumos, reusit .

  toate cele bune !

 8. 8
  Mido says:

  La noi (xanica & co) n-au urlat vamesii, desi tot in Gretsia mergeam. Si nici cozi la granitsa n-au prea fost. Desi facuram drumul nu mai departe de saptamina trecuta.
  Vigneta poa’ sa aiba 3 preturi: 5 euroni, daca o platesti la intrare si stii ca e valabila o saptamina, 7 euroni, dac-o iei de la benzinarie, si, iata, 10 euroni, daca platesti si la dus si la-ntors (adica intr-un interval peste o saptamina).
  Ei, mai au bulgarii -- daca mergi noaptea si te ploo -- niste balti pe drumuri, late cit amindoua benzile si adinci cit roata, in care intri cu 80 la ora si frinezi infricosat de trombele aruncate de-a dreapta si de-a stinga, asteptindu-te sa te-nghita apele dintr-o clipa-ntr-alta. Plus -- din cite-am vazut -- o mare lipsa de statiuni montane prin padurile alea care fac intuneric pe sosea, fie noapte fie zi.
  Sa va fie de bine concediu’! Si bine-ati revenit!

Leave a Reply


1 + five =

Subscribe without commenting