… oare când deschidem și noi un Euromaidan la București? Oare nu ne-am săturat de cretini în funcții publice de vârf? Oare nu ne-am săturat de imbecili patentați plătiți din taxe și impozite? Oare nu ne-am săturat de inșii fără nici o meserie care au ajuns să ne conducă? De unde vreți voi politicieni cu snagă-n creier, când mai toți se trag din facultăți la seral, din birouri neocupate pe bune niciodată, din chiulangii pe care nu i-ați fi invitat nici măcar la o bere în parc, din ingineri care n-au bătut un cui la viața lor, din juriști care n-au văzut niciodată vreun dosar, din medici cu birouri notariale, din economiști care n-au condus nici o afacere pe bune, din profesori care adormeau cu capul pe catedră?
Învățământ? NU!
Sănătate? NU!
Administrarea Justiției? NU!
Politici? NU!
Comunicații speciale, localizare de avioane prăbușite, drumuri și autostrăzi, agricultură, școli, limba română la televiziuni și printre politicieni, analize raționale, turism, negocieri, reforme, doctrine? NU!
Și-atunci? Cât mai stăm așa? Noi când importăm Euromaidanul ăla? Ori ieșim și spunem TARE ce-avem de spus, ori mai bine să tăcem naibii, dar să nu mai avem tupeu să ne plângem!
@ Anca:
bai, ce pacat ca-i taiara aia capul lui Louis XVI! ce naspa ca a scris Thomas Jefferson declaratia de independenta! n-avura nici bourbonii, nici familia regala a fostului Imperiu UK neshte consilieri, ceva, sa bage doctrina politicii corecte in populatiune, frate!
bine ca-l nascuram noi, romanashii, pe nedelcu ala, neamtu ala (nu iohannis!), care face programe de-i ies spumele pe nari la baconsky, base, sau la care l-o scoate din masina de spalat. bine ca avem noi partide traditionale care fac politica – la ce sa ne mai chinuim?
sa stam cuminti la locurili noastre!
@ tapirul: atat-i duce capul, vere. mie mi se pare mai naspa cum opinia asta naste partizani transfrontalieri!
intre timp, la moskau au arestat aia vo doo sute de antiputinisti. prostii! habar n-aveau ca traiau intr-o tara condusa constitutional!
frate, in alta ordine de idei, bausi scociu ala la ipswich?
maitre, recunosc spășit că nu, că m-am trezit fără. aveam o bere corona (nu mă’ntreba de ce beau bere corona în anglia), așa că am băut-o p’aia.
să-ți fie cartea într-un ceas bun și la mai multe! am cetit la sor’mea cum fu
iar am pierdut o misiva dramatica…
scurt, impricinatule: ai iesit in strada cand cu ponta si plagiatul? vreo pancarta, ceva?
Alta metoda de protest ar fi cate-o petitie zilnica pe fb sa-i plictisim sau gadilatul la talpi pana mor de ras(politicienii). Pe specialitati, evident.:)
Impricinatule, uitasi “Les trois glorieuses”. 🙂
Ce misto inca pune prostimea botul la vrajeala cu palatele dictatorului… Ca doar familia Bush din sudoarea fruntii de texan pupa-le-as-o au facut avere. Nu din armament, petrol, familia Bin Laden si directorat la CIA…
—
Bai, astia deontologi cu inalte standarde morale, nu mai consumati bai gaz rursesc, boicotati-l, ca e manjit cu sangele revolutionarilor!
Pufăiţi bai de la marele licurici cele 34 de procente rusesti din total import gaz UE!
@ we : maitre, recunosc spasit, n-am iesit cu nici o pancarta cand cu plagiatul. uram prea tare partea ailalta, nu mai vream sa-l vad pe base. nici acum nu-l mai vreau, dar acum il urasc la pachet cu fratii lui de conducere transpartinica.
ah, maitre, cum ai exprimat tu scurt sursa ofului meu!
“uram prea mult partea ailalta” – așa l-a validat o țară întreagă pe ponta și clica lui, așa a tăcut, a acceptat
@ tapirul:
da, maitre, da, asa e, crezi ca nu stiu? din 2000 e asa, numai politicii romani habar n-au sau se fac ca nu stiu. si, afla ca nu m-am inselat in ura: pedeleul se purta la fel de janghinos ca useleul… si vitavercea dupa cum spune sensei caragiale. daca n-as fi fost patit, maitre, de cand m-a apucat dracu de coarne si m-a indemnat cu scrisori, alea-alea, nici nu mi-as fi dat seama, in direct ca sa spun asa, ca la noi toate partidele-s unul.
ca sa indulcesc pilulele unora, mai sunt si insi interesanti rataciti pe acolo, prin stratosfera – dar rezultatul e acelasi: cu ratacitii aia putini, suntem ca si singuri, ca-n banc.
știu că nu te-ai înșelat cu ura și că pedeleii se purtau la fel de janghinos ca useleii. pe mine mă seacă la ficat, de doi ani de zile, că atunci când mă agit pe o chestie și zic iote ce fac nenorociții ăștia, tot ce aud de la cei din jurul meu e “da’ și băsescu”
în corolar, eu cred ca ăștia de azi sunt mai toxici că ăia de ieri pe politica externă. băsescu a fost politician mai abil și nu și-a suit vestul în cap, ăștia da.
@ tapirul: n-am cum sa te contrazic! chiar asa e! pe vremea pedele exista sintagma mentala: macar ailalti administrasera cat de cat, si ne gandeam ca, prin schimbare, administratia mai dura din zona usele ar putea contrabalansa furtul-viteza in care se angajasera pedelistii.
n-a fost asa. n-a urmat nici un fel de administratie: penele si pesede au fost preocupati doar sa-si care carabe in cap in ultimul an. bottomline, e greu sa-ti dai seama daca, de cand sunt ei la guvernare, au finalizat vreun programel, ceva. n-au facut nimic altceva decat sa amane, sa amane si sa tot amane.
@ tapirul:
@ impricinatul:
Eu cred ca v-ati inselat: tocmai din cauza acestei uri am ajuns din rău in mai rău.
Din ură nu poate iesi nimic bun.
Hai sa fim lucizi: Basescu este la ora actuala, cu toate defectele lui, singurul politician adevarat. Este Basescu un dictator ? Din ură unii sustin chiar si aceasta enormitate dar nu observa (?) orientarea si aspiratiile totalitariste ale lui Ponta si ale PSD-ului.
Si, din experienta proprie: atita incompetenta, prostie si ticalosie nu au mai fost promovate niciodata, nici macar pe vremea comunistilor !
@ smr: cu ultima afirmatie sunt perfect de acord. la fel si cu aspiratiile totalitariste pontiste: ele sunt acolo si viermuie in creierii lui by default.
băsescu este într-adevăr un politician abil. zic ‘abil’ și nu ‘bun’, pentru că ‘bun’ implică o dimensiune morală. băsescu are skill-urile unui politician (ponta si mai ales antonescu nici nu se compară). cum discutam cu mama mai demult, dacă băsescu poseda și o fibră morală sănătoasă, și-și folosea abilitățile pentru scopuri mai nobile, am fi fost mult mai bine
io am o întrebare pentru dragoș bora: câți oameni au ieșit în stradă în românia în decembrie 1989 și cât la suta reprezintă ei.
@ tapirul:
in 21 decembrie, caci atunci au fost adevaratii, nu cred ca au mai ramas decat vreo 50 – 60 la baricada la universitate, peste noapte.
dar atunci s-a lasat si cu urmariri pe strada, fuga in metro, arestari pe magheru etc.
cei cativa zeci de oameni de la baricada, insa – chit ca multi o sa-i injure s-o sa le gaseasca nod in papura – aceia au avut du sang dans les tubulatures.
Rezon!
Blegoo, adica cum, te bagi si tu la rivolutie?
BLEGOO (zăpăcit): “Da’ ce v-a hapucat așa… dîntr-o dată…? Că n-am mai hauzit zbierete d-astea dă când lătram în mahala, frate! Nici nu știu dă unde să-ncep…”
(serios): “Bre… maidanu’, precum stiloul, aveonu’ cu reacție și multe altele… a fost inventate la BUCUREȘTI!!! Precum și mineriadele…
Dom’ Doctor se întreabă dă ce nu ieșim pă uliță. Păiii… suntem prea puțini, d-aia! Doar câteva mese… câteva bloage…
Mai e și aspectu’ social-historic: românii nu-s revuluționari – dă felu’ lor. Nu e-n firea mioritică. Pleacă ai noștrii, vin ai noștrii e lozinca națională.
Voi ăștia… care ați supt lapte dă țîță dîn vest… crescuți cu economistu’ și niuiorctaimsu’… credeți că sunteți în vest – doar fin’că ați intrat în comunitate! (mare greșală)
În rest… cârâielile despre penele, pecede, pecere, pulame și alte acronime… servesc doar ca să dea opiu la bobor.
Băsescu nu-i politician – e doar un marinar securist.
Ponta nu-i un politician – e doar un copiangiu grăsun.
Tapirul, Împricinatul, Cora, DragoșB, Lekktor – sunt doar uameni disperați, într-o luntre politică cu găuri la fund. E tragic să vezi uameni ‘teligenți frecând menta…”
@ lektor:
lektor a zis:
Nu monșer, că mă strânge o șosetă.
Rivoluție… ca să ce?
Toate partidele… e doar diviziuni dă pecereu.
Treaba merge aferim, ibrișin.
Lumea are ce să comenteze, pă cine să dea vina.
Dacă se epuizează subectu’, îi înjurăm p-ăia dă la Brucsel.
România, ca națiune, ca societate… nu mai există.
Dezintegrarea e totală – noi doar discutăm pă marginea gropii.
Nu-s cine știe ce pesimist – ocazional (când o iau pă ulei) sunt chiar ușor optimist.
Dar există o denumire pentru cineva care încearcă același lucru și așteaptă rezultate diferite.
Scandalu’ d-aici îmi sună ca oameni care vor să schimbe sistemu’, punînd ceva similar în loc.
împricinatule, atunci îi explici tu lui dragoș bora că o ieșire în stradă de 150 de mii de oameni (câți a numărat el) timp de câteva luni de zile este legitimantă? că el văd că face calcule că ăia nu reprezinta poporul că sunt 0.1%
tapirul a zis:
Cine iese… face legea!
Unde-s pistoalele, unde-s pumnalele… etc.
http://www.220.ro/videoclipuri/B-U-G-Mafia-Unde-S-Pistoalele/nfz9kIlDeS/
…………………………….
Personal, deși nu-s implicat, resping orice împăciuire mioritică împricinată – apropo de unii și alții.
Recent, am recitit istoria a ceva la vizuina tapirului.
Recomand oricui propovăduiește iertarea păcatelor care este.
Blegoo, iar te pozitionezi ca hamerloc hinvincibil si hatoahteshtiutooriu..
Sinteti plictisitori voi astia perfectii, meseriasii, criticatacii antiue cu citate la gramada din vocea moscovei si fox news.
Deci zi asa: ponta e un grasuliu copist. Interesant. Nu ziceai tu ca e pulytychyian purtator de license to kill?
@ lektor:
“Când n-ai riplai/
Zici că aia mă ai!”
Ori ceva gen.
Toate ebele… costă un beleon și trei sfertoace pă han.
Voi, ioropenii, hobișnuiți cu sume babane, popoare multe, limbi împleticite, bececlete șmechere… vi se pare un chilipir.
Da’ sunteți gata să săriți cu furcile… ca-n ’07… că a furat unu’ și una nuș’ ce tecst.
Mare zmecherie… doar a copiat, n-a furat nimica!
Go figure.
România… pompeză foo’ 8 melearde hanual la (m)UE… și trage ‘napoi cam doo-trei.
Acolo hoție cu folos!
Și la banii ăștia… ne interzice mititeii și tăierea porcului, dă ajun.
Revoluție… ca la Ploiești.
Pai iaca de ce indreptatit n-au iesit romanii in strada in decembrie 1989.
Cu Ucraina e mai nasol, spun americanii ceva de ‘freedom of internal movement’ da’ ce sa vezi, n-a avut Junghiul Samuilă bani pentru mai multi…
—
În 1989, Republica Socialistă România avea un partid unic, votat cu 99.98%, iar pașapoartele se acordau pe sprânceană și nu asigurau ieșirea din patrie a posesorului (bașca, ele trebuiau returnate, nu se păstrau la titular).
În 2014, Ucraina este pluripartită, cu alegeri relativ corecte (s-a zis că s-au furat voturi, dar asta se întâmplă și în România democrată, stat membru UE), și mai ales cu libertate de circulație.
—
*Departamentul de Stat american spunea, în Country Reports on Human Rights Practices for 2012, Ukraine: „The constitution and law provide citizens with freedom of internal movement, foreign travel, emigration, and repatriation, and the government generally respected these rights in practice.” Raportul pe 2011 menționa: „Citizens who wished to travel abroad were able to do so freely. The government could deny passports to individuals in possession of state secrets, but denials were rare and could be appealed.”
@ Dragos B:
Haidi Dragoș, mai lasă-ne cu ’89, că unii nici nu eram născuți p-atuncea…
Nuș’ ce mai vreți revoluții – că mineriade am numărat foo 3.
Poate vreți repetir?
Că Ilici încă mișcă…
Hai, că sunteți toți mari vorbitori dă limbă franceză…
Orice revoluție (dă tradiție franceză) se lasă cu violuri, furturi, spargeri, omoruri, tâlhării și nelegiuri. C-așa e în tenis.
Io înțeleg pohta dă femeia haltuia, da’ cred că se poate și fără revoluție.
ok. ai avut motivul tau.
teoria mea este ca nu s-a iesit in strada pt. ca prea multi au ajuns unde sunt acum prin orice altcv. decat merit. de la sofer la ministru. asa ca multora nu le-a pasat, iar “intelectualii” nu au zis nici cir din simplul motiv ca multi au inaintat pe motiv de facultati particulare, teze copiate etc etc etc
inainte de ponta au fost 2 cazuri similare, soldate cu demisii: unul in germania si unul in ungaria. in ambele cazuri indivizii nu au vrut sa plece, dar oamenii au iesit in strada. in romania, nu. e clar ca in momentul ala romania a demonstrat ca nu este europeana.
bun. dupa asta mai are sens sa comentez paralela pe care tu ai facut-o cu ucraina si romanica? inca o data, un mini-maidan a fost in ro., in iarna acum 2 ani, cand cu arafat. same scenario, scara mult mai mica, nu s-a ajuns la munitie live pt. ca nu era nevoie de botezare prin sange. caci in primavara a ajuns cacarau la putere pt. 2 luni parca si scenariul a fost atat de similar pana la plimbarea oamenilor de bine prin vila de protocol a lu base.
deci: ati avut un maidan. valaho-miticesc. ce mai vreti?
blegu: hai sictir.
we, te rog, nu mă plagia! aia e expresia mea!
PS de ce zici că “e tare aia cu ue!” – nu ți se pare plauzibil?
blegoo, pe petcu l-ai văzut? a luat doo doctorate diferite cu aceeași teză plagiată. cum ‘ceam pe feisbuc, ca să-l bați pe petcu tre’ să iei un doctorat pă fizică cuantică și unul pe psihoterapie plagiind un masterat pe artă ebraică
si dimineata au iesit muncitorii cu Roman in frunte, Milea s-a sinucis si gata.
cum naiba au iesit “muncitorii” cand erau super-controlati, la nivel de echipa si de secu si de partid?!
nu. EU a fost jucator principal in dezmembrarea fostei yugo pt. a putea inghiti mai bine si mai repede fiecare tara. s-au oprit la nucleul tare deocamdata.
tot EU e si cea care baga pe gat o constitutie pe care nimeni nu a citit-o. Nu a mers la votul popular, fine, schimbam regulile si se “voteaza” pana trece. Aia m-a lamurit.
Tot EU e cea care nu tuseste sa aiba un reprezentant englez, desi englezii flutura iesirea cand vor ei, asa, ca chestie.
Finally, tot EU e cea care incurajeaza fracturari gen catalonia.
Adica: cand nu ii convine ceva, EU schimba imediat regulile. EU are reguli, daca vrei, pt. fiecare tara. Nu stiu daca ai prins niste articole, chiar in preajma intrarii Ro. in EU, care vorbeau de tari cu 2 viteze in EU — deci ni s-a spus pe fata.
Din partea Ro: nu, pt. ca abia sub EU s-a ajuns la o disociere a populatiei intre super-bogati si saraci de saraci. Mai e si poate felul romanilor, nu sunt ca ucrainenii cu racketii lor, iar dpv. etnic, doar ungurii ar putea fi folositi in caz de, dar majoritatea lor nu are iesire la ungaria. si de fapt a fost un mic show cu tg-muresc, care a fost calmat rapid.
Si EU si US sunt content cu ce e acum in Ro. Ce conteaza — corporatiile, merg, populatia e docila si consumista, iar politicienii sunt niste moluste usor de calmat. US a vrut prezenta la Marea Neagra, o are. In portul Cta Sud.
Parerea mea e ca ce e acum e vechea oscilatie intre frontul de nord si cel de sud. Frontul de sud e in rahat, aia se cearta si se bat intre ei, atunci se muta atentia pe frontul de nord. Aia in Kiev au stat 3 luni in iarna si deodata totul se desfasoara cu o repeziciune uimitoare. Sa nu uitam ca “atacul” final a aparut imediat dupa ce rusii le-au dat bani si au scazut pretul gazului cu 1/3 pt ucraineni – un cadou nesperat. Atunci, “protestatarii” au devenit super-violenti si dupa aia stim ce s-a intamplat.
@ tapirul:
Păiii. nu-s sigur că ecspresia îți aparține… uite, Dom’ Profexxor, bunăoară…
🙂
Nu’ș de Petcu, ori alți d-ăștia.
Voi le țineți socoteala, io, mai latru și-n bloguri dă gagici.
Dar vă reamintesc “tutulora”: nu confuzionați pulitica cu știința.
Tu, Dom’ Doctor, Dom Profexxor și alții… încercați vejnic să impuneți reguli școlărești la pulitică.
Ori… nu se poate, bre.
Nu se potrivește, precum am dovedit mai dămult.
Cu egzemple și alea.
Pentru mine… e total mister cum voi încercați să amestecați supa dă văcuță cu ciulamaua dă urzici; e habsurd, zic – nu iese o mâncare mai bună.
Ori faceți politică (mă rog, ce se pretinde a fi în spațiul carpato-danubian-pontic), ori vânați potlogari. Că nu poți amândoo d-odată.
Ponta… e clar politician. Alde Fănica Duminica… era ceva lectoare/profesoară.
E o diferență. Pică dîn profesorat, intră în pulitică.
Deja are credența necesabilă.
Domnu’… Sebastian!
Ca să nu zic altfel.
Momentu’ în care te prind pă stradă, e momentu’ la care o sun pă nefasta d-tale – și te raportez… scurt-scurt!
O să vezi tu revoluție în apartament… ce n-ai văzut la viața d-tale!
Ei comedie!…
for what’s worth, dragos, cand intr-un singur oras de cateva milioane ai cateva sute de mii care ies repetat in strada, atunci e clar ca nu e pb. de manipulare, pt. ca nu poti sa manipulezi sute de mii de oameni. inca.
fondul este nasol: saracie, violenta din partea politiei si gastilor, coruptie pana la dzeu si un cerc mai incolo, foame. numai un exemplu: baiatul presedintelui ucrainean a facut profit ceva de genul 7000%+ de cand a ajuns papa la putere. astea sunt date, nu stoluri. citeste singur: http://yanukovich.info/oleksandr-yanukovych-assets/
daca vrei, tipul ala e un fel de baiatul lu ala cu picior de lemn, regele gunoaielor, dar la scara. si fiecare din haita lui ianukovich face profit de profit etc etc
numai ca da, presedintele ala a fost ales. si a fost ales pt. ca timoshenko a facut dezastru. mare greseala tactica a alora sa o aduca pe madam cu colaci in cap in noaptea aia.
asa e, doar cateva sute-mii poate, au fost miezul dur al demonstratiilor, cei care s-au batut cu politia si berkhut. din toate pozele si filmele pe care le-am vazut de acolo, multi indivizi care erau pe baricade erau impunatori dpv fizic, cu maini patrate si similare cu cele ale unor amici de-ai mei care sunt sau au fost in jandarmerie. dar da, erau si oameni care nu erau asa. inclusiv unii sariti de 55 de ani.
da, partidul ala nationalist, Svoboda si grupurile alea de autoaparare sunt dubioase, da, toata organizarea alora implica chain of commands si numai faptul ca “oameni de afaceri” ii ajutau sa aduca cauciucuri de ars tre sa sara in ochi.
dar problema de fond nu dispare.
altfel spus, asemenea “revolutii” apar si au succes numai pe un fond de nemultumire cronica si serioasa. real issues.
sunt sigur ca daca te duci la pleazna prin kiev sau marile orase ucrainene si intrebi aleatoriu, oamenii vor raspunde ca vor schimbare. si normal ca multora EU le face cu ochiul, numai si pt. bunastarea relativa si normalitatea celor care au plecat si au gasit de munca in europa.
si poti sa ii condamni?
si daca intr-adevar vreunul din conducerea ucraineana a ordonat, chiar si implicit, sa se foloseasca metode letale, atunci trebuie abordati conform legilor oricarui stat normal. zeci de oameni au murit impuscati, sute au ajuns in spital. cineva a tras.
si evident ca “revolutionarii” se folosesc acum de victime ca sa se auto-confirme.
nu cred ca se va rezolva ceva concret in ucraina. cred ca lucrurile se vor intoarce iarasi, iar ucraina poate deveni inca un teren de joaca. si asta e tragedia. ca majoritatea celor 46 milioane de ucraineni vor fi folositi.
si alta problema pe care o vad, este posibila disolutie a spatiului rus. daca cineva se bucura din asta, inseamna ca e naiv. disolutia se va face numai violent, numai cu spasme. si chiar daca acum “analistii” sunt mai buni decat sa zicem acum 100 de ani, inca nu pot controla totul. adica inca exista un factor X. care, pt. spatiul rus, cred ca e destul de mare.
ok, am priceput cu ue. mă rog, fiecare cu teoria lui.
blegoo, parol, ai dreptate, gata. hai să ne contrăm pe altceva, că politica e plicticoasă până la urmă. ce’ț mai face mâna, chiar?
Tapire, EU este o uniune economica in primul rand. Asa a fost de la inceput. Restul sunt ori consecinte, ori chestii menite sa incurajeze economicul.
Italia are o datorie uriasa, dar nimeni nu sare ca muscat. In cifre absolute, Franta are cam aceeasi datorie ca a Italiei. Astea + altele (lira sterlina, coroana suedeza) ar tb. sa spuna ca regulile sunt indoite dupa cum este tara respectiva. Atat de indoite incat devin alte reguli.
Apoi, iti mai aduci aminte de showul cu votarea constitutiei EU in Irlanda? De la regulile economice indoite (unii cu euro, altii cu ce vor ei, eventual supra-evaluata), la reguli de ordin politic, tot indoite. Ce exact a declansat protestul anti-Base de acum 2 ani? Legea asigurarilor medicale scrisa cu dedicatie unui grup select de firme. De unde erau firmele astea? Putem merge mai departe, cu bubble-ul imobiliar etc.
Astea toate sunt fapte sau date. Nu pun niciun emotional, nici macar un etic in astea. Asa au ales sa mearga, asa merg.
Si fiind o uniune economica, cum poate sa mearga in sus, cu toate plasele lor sociale, cand pietele lor interne sunt saturate? Economicul merge mana in cu politicul si cu militarul. Acum 200-300 de ani erau companiile Indiilor de Est/Vest, acum sunt altele. Istoria se repeta in linii mari.
tapirul a zis:
Păi… mai mă furnică – da’ nu chiar așa rău ca ‘nainte. Deștu’ nu e chiar drept, da’ să zicem că e folosibil.
Acuma… cu dentistu’… hai să nu transformăm o comicărie de post într-o tragedie.
…………………………..
Lătrând io astea, stau totuși și meditez: oare să mai ghestuiesc în mahala… ori ba?
Am 3 posturi… ăl mai vechi, cu cărțile, ar trebui actualizat nițel – oricum, era contra-tapirian – celelalte… mă mai gândesc, că legile în comunitate e mai cumsățizic.
N-aș vrea să bag pă nimeni în seama hautorităților – care este! – degeaba.
Mă bucur însă că tu remarci degeabismul discuției politice. Ca temă de saiens-ficșîn, e bună. Ca RL însă, cred că e inutilă.
Am fost adus cu arcanul aici, nu am comentat de bunăvoie; am citit TOATE părerile, am rumegat, am mârâit, am horcăit.
Tot n-am înțeles ideea generală – dacă era vreuna.
(scuze Dom’ Doctor, e contra credinții mele religioase să mint ori să fiu politicos în comentarii)
Acuma, stau de 1 minut și mă uit cum clipăie cursoru’.
Ce-am înțeles din toată tărășenia asta?
Că cineva – unii sunt revoltați.
Uochei, e veche.
Să facem, să dregem!
Ete fleoșk.
Chestia e… îți alegi luptele pe care poți să le câștigi – mici-mari, nu contează.
Dacă nu gândești cu capu’… o iei pe coajă.
Ocazional, mai bei o votcă, mai tragi un uischi. Se umflă revolta-n tine, normal.
“Păicummniezăiipaștellișigrijania…ie posibil…?!?”
Nu ieși în stradă când ești nădușit, zic – că te trage curentu’, prinzi răceală, strănuți.
Io… ca cățel de haită… o să ies cu haita oricând!
Da’ nu văz conducători… vizionari, alea.
Văz doar alte javre… care vor să schimbe cotețu’ propriu pă unu’ mai mare.
Da’ nu văz unde-i avantajul meu.
Mă tot uit după el… avantaju’ zic… din ’89.
Pare mai distanțat ca oricând.
De ce să ies în stradă?
O schimbare de guvern reprezintă doar o schimbare de hoție.
Desigur, avem masonii, evreii, illuminații, kaghebeu’, cia, mia și tanti Maria – dacă vrei să-ți explici CUM STĂ TREABA DĂ FAPT…”
@ Blegoo:
Coane, pe scurt ca-mi pleaca trenul: sa-l luam pe kkråu drept exemplu. Repetent, superficial, impleticit la limba, foarte probabil prost la sah si analiza matematica.
Dar are ceva in el care impune respect, vorba ceea, a preferat sa repete decit sa copieze la gramada la examene ca sa treaca anul, a preferat sa-si bage picioarele in ea de teza de doctorat cind a vazut ca nu-i usor s-o scrie in loc sa dea cu jula, asa ca viorel.
Intrebarea care se pune e urmatoarea: acu ca s-a rupt pisica si-a ramas poporul uselist fara jucarie, cine-o sa mai fie Dracu Gol? Tot båse? O sa mai zica fostii de acum uselei ca ‘da, e rau gidea, da si lii..’, sau ‘da, se fura, da si båsescu..’?
O sa sara peneleii la gitul lui viorel, sau tot cu båse-n gura vor mirii si vor visa ud la dat cu pietre in cai verzi pe pereti?
we, că UE este uniune economică în primul rând (socialul si politicul coafând-o pe aia economică), sunt perfect de acord. ăsta e trendul istoriei secolului 21, în general – ucraina, de exemplu, teren de joacă tot economic este, nu principal politic sau social (dacă păsa cuiva de politic și social, îl scoteau cu tancurile pe kim ir sen ăla demult din coreea de nord, de exemplu).
diferența este că eu nu sunt așa de pesimist – nu cred că, per total și când tragi linia, modelul (economic) al UE este negativ. mai ales prin comparație – prefer modelul imperfect UE modelului imperfect rusesc, chiar dacă ambele sunt economocrații, să le zic așa.
și mai am un argument: poți să-mi dai un contrafactual plauzibil și mai bun? – eu asta am zis, ca dacă nu eram în ue, eram mai rău, eram pe model rusesc până acum.
am lipsit numai putin si deja au aparut doua-trei tendinte, si asta numai intr-o banala discutie …
ceea ce e social natural.
dupa cum tot social natural este sa dai replica incompetentei de stat. sau sa stand your point cand esti nemultumit.
lektor a zis:
Nu-s deloc sigur că astea reprezintă trăsături de caracter DORITE LA UN POLITICIAN.
impricinatul a zis:
Ce tendințe dom’le… care, unde?!?
Nu-i nimeni tendențios, lumea își esprimă părerile, c-așa-i în democrație.
Zicem fiecare ce vrea alții, nu?
Citat:
impricinatul a zis:
Acuma… serios.
Oferă tu un motiv pentru care am deschide un euromaidan dâmbovițean.
Hai, un motiv pe măsura faptei, nu că “m-am săturat”.
Ăla nu-i motiv, e frustrare personală.
Nu-ți convine cine face politica?
Votează-i afară.
Aaaa… că toți sunt cretini și imbecili?
Păii, intră tu în politică, dacă ești așa deștept.
Prea greu? N-ai timp? Ți-e silă?
Atunci… fă campanie pă feisbuci, revoltă-te internetic, nu?
Fă reclamație la Brucsel, ești cetățean ioropean nemulțumit, ai drepturi!
Dar nu chemi lumea la spart geamuri, la dat foc, la aruncat cu pietre, spart capete și alea doar fiindcă ești frustrat.
Aia devine treabă serioasă, curje sînje, mor uameni.
Violență, care vaz’ică.
Asta vrei?
Păii, rețeta e simplă și știută: aplici rețeta socialismului, care este…
• Weather Underground
• Red Army Faction
• Red Brigades
• Socialist Patients’ Collective
Și tot așa…
Înc-o dată.
Ca să recurgi la violență, trebuie să ai un motiv – ori măcar o ideologie.
Care-i plângerea ta, de fapt?
Că Ăia e proști, hoți, tâmpiți?
Asta avem, cu asta defilăm. Fă reclamație la Brucsel, cum ziceam.
Dar nu recurgi la violență doar fin’că ți-e scârbă de ei; ei nu-s criminali, sunt doar tâmpiți incapabili.
Crezi tu că știi mai bine ce-i de făcut?
Sigur-sigur?
Păii… expune, descrie, povestește-ne.
Dar cu soluții!
Nu cu “sănătatea e de kkat”, “justiția e de kkat”, “aia și ailaltă e de kkat” și în general, totu’ e de kkat.
Alea-s nemulțumiri, nu soluții.
Așa, aruncăm totu’ la gunoi, băgăm la pandaimos toți puliticienii.
Now… what?
ultima solutie, inc’o revolutie
@ tapirul: fully agree! cat despre demonstratiile programatice, am scris mai sus. arata-mi un singur popor, blegoole, care si-a schimbat conducatorii prin petitii trimise prin posta si prin batut la usile Inaltelor Porti.
@we, doar o remarca, in dec ’89 muncitorii din provincie au fost chemati de acasa de organul de partid si urcati in trenuri cu directia Bucuresti, sa apere tara. Unii s-au dat jos si s-au intors acasa, altii… Amanunt nesemnificativ, poate…
In alta ordine de idei, ti-ai inchis blogul? Sau doar m-ai dat afara din lista ta de prieteni? loollll
Vad ca se tot zice ca iesirea in strada trebuie neaparat sa se soldeze cu lupte, cu morti. Adicatarea daca ies in strada una suta de mii de suflete si demonstreaza pasnic in Buc sau aiurea impotriva guvernului corupt, oare isi da Ponta demisia/cade guvernul sau scoate armata pe strazi? Sigur ca nu-mi imaginez ca se va iesi in strada, zic si eu ca e misto sa-tz dai cu parerea. 🙂
impricinatul a zis:
Moldova și Valahia pă vremea fanarioților.
Dar nu cred că te refereai la cumpăratul ocârmuirii, deci, n-am să insist pe tema asta… 🙂
Dacă vorbim de schimbare de guvern prin metode pașnice, legale… SUA e un exemplu bun.
Israel, Eveția, țările scandinave tot așa, n-au schimbat cârmacii prin lovituri de stat ori lupte de stradă.
Înc-o dată, să se audă și-n fundu’ clasii:
Motivația evenimentelor de la Kiev nu suferă comparație cu motivele invocate de tine.
@cora, nu, neaparat iese cu bataie/capete sparte. exemple sunt multe. numai spania, dupa buful real estate, e exemplu suficient. numai ca in cazuri gen ucraina, tre sa iasa cu caft si mai ales omor, ca sa dai jos un strong man si mai ales ca sa validezi pe cineva ne-ales. ponta nu va pleca nici cu 100 de manifestatii de 500k in bukres. motivul e simplu: are in spate baronii locali, care controleaza provincia. e papusica lor. cand aia vor decide ca le e mai bine fara el…etc.
blogul meu e up and running.
@tapirule, nici macar nu e negativ-pesimist pdv-ul meu. nu uita ca EU e totusi f. tanara, less than 20 years si se tot schimba. deci nu stiu concret ce model se va stabiliza peste 50 de ani sa zicem. EU merge deocamdata prin incluziune si prin 2 motoare, din care a ramas doar 1 caci celalalt e doar cam de fatada. Fiecare tara o duce cam altfel dpv al nivelului de trai. Pt. unii e bine, pt. altii…sa nu mai zicem. Dar nu stiu ce sa zic daca de ex. va inghiti o placinta ca Ucraina, cat de bine se va simti. Si dupa ce se termina pietele, ce se intampla dupa aia? Si momentul ala nu e departe. Sau daca mai vine (si va veni) inca o bubble bust, ce va face?
Evident ca nu se compara cu modelul rus.
Dar, uite, ma duc in Ro. la o farmacie si am nevoie de medicamentul X. Necompensat. Si raman bou cat imi cere pe nenorocirea aia de pastila. Imi vei zice “who cares, ca aia care au nevoie vor fi compensati”. Nu e asa, caci diferenta e platita de stat, care asa e jecmanit cu nesimtire, care stat e si hot etc. etc. Un mic exemplu si sunt multe de genul asta.
Contrafactual, da, se pot imagina cateva sisteme mai bune. Corporatiile trebuie tinute in check, pt. ca ele sunt ca niste roboti: castig, castig, castig. Birocratia este uriasa si asta se poate dovedi ceva detrimental, daca nu este deja. Nu mai lasa “exceptii”. Caci exceptii gen Legea Asig. Medicale a creat o stare de instabilitate etc. Astfel de exceptii si enforced pot zgaltai rau un sistem.
Anyway, cauzele decaderii unui sistem sunt in interiorul sau. Tactica de a evita asta e sa se “reinventeze” sau macar sa dea impresia ca. Asta, pt. factorul uman. Mai e factorul obiectiv: resursele – si cred ca aici vor fi probleme in viitorul apropiat. Nu neaparat resurse de consumat. Ci resurse de ajustat, de mutat de etc.
Io nu mai am adresa de blog si nici emailul tau, iar elfi sunt o gramada pe net. Da si tu un semn pe undeva.
Personal am cam obosit de la atata politica romaneasca, dar cu toate astea o sa ma imbat cand pica guvernul ponta si primarita de la craiova, Golfutza Vampirescu.
când ziceam “contrafactual” mă gândeam la situația concretă a româniei și mai ales a românilor – metalitățile, lipsa eticii muncii, etc – nu la un contrafactual ideal
în altă ordine de idei, ce părere aveți de tăriceanu și Partidul Reeșapat Liberal? cred că și-o ia căcărău la tura asta, rămâne doar cu indezirabilii, iar electoratul liberal neiubitor de becali et comp se va duce la tăriceanu (că au mai uitat de el) în renăscutul USL
Tariceanu a fost si este reprezentantul seniorilor din PNL. Are avantajul ca nu a fost secu, nici ceva de partid, desi maestrul lui a dat cu pixul la greu. Are atitudine, fatza etc. f. palatabila, stie cat de cat sa vorbeasca, deci e un bun candidat pt. Cotroceni. Si echipa Ponta-Tariceanu poate fi f. simpatica pe sticla. Cacarau merita si de fapt trebuia sa dispara din peisajul politic de f. multa vreme. Incep sa cred din ce in ce mai mult ca-cacarau e chiar genuin. Adica, e chiar prost si teribil de inabil. Nu prea inteleg cum a ajuns el sef al PNL.
Impricinatule, asta cred ca e un candidat in care poti crede. Uite ce frumos vorbeste: “Nu e prima dată când o spun, dar eu sunt perseverent, sunt Capricorn. Vreau şi sper să apuc să văd România a şaptea putere economică a Europei, un vis care este perfect realizabil, dar în jurul căruia trebuie să ne unim cu toţii forţele, un proiect de unitate naţională, un proiect de ambiţie, pentru că nu am face decât să punem în acord potenţialul României, în termen de suprafaţă geografică, de populaţie, cu ceea ce ar însemna proba capacităţilor noastre în termeni de performanţă economică”, a mai spus Tăriceanu. ”
He has a dream! And yes we can!
Dar eu tot pe Voivod il votez.
E al 1000-lea deja-bleeping-vu. Or sa stea romanasii cu personagiile astea pana in 2100.