… oare când deschidem și noi un Euromaidan la București? Oare nu ne-am săturat de cretini în funcții publice de vârf? Oare nu ne-am săturat de imbecili patentați plătiți din taxe și impozite? Oare nu ne-am săturat de inșii fără nici o meserie care au ajuns să ne conducă? De unde vreți voi politicieni cu snagă-n creier, când mai toți se trag din facultăți la seral, din birouri neocupate pe bune niciodată, din chiulangii pe care nu i-ați fi invitat nici măcar la o bere în parc, din ingineri care n-au bătut un cui la viața lor, din juriști care n-au văzut niciodată vreun dosar, din medici cu birouri notariale, din economiști care n-au condus nici o afacere pe bune, din profesori care adormeau cu capul pe catedră?
Învățământ? NU!
Sănătate? NU!
Administrarea Justiției? NU!
Politici? NU!
Comunicații speciale, localizare de avioane prăbușite, drumuri și autostrăzi, agricultură, școli, limba română la televiziuni și printre politicieni, analize raționale, turism, negocieri, reforme, doctrine? NU!
Și-atunci? Cât mai stăm așa? Noi când importăm Euromaidanul ăla? Ori ieșim și spunem TARE ce-avem de spus, ori mai bine să tăcem naibii, dar să nu mai avem tupeu să ne plângem!
tapirule, florin, de ieri am un coment in moderare. cred ca a intrat la dubioase pt. ca am 3 linkuri. mi-l scoateti de acolo? merci.
blegoo, dacă vii cu CEVA argumente în afară de fallacies d’alea gen cocoșilă, “ești prost”, putem discuta, altminteri nu mă mai bag.
we vine cu contra-argumente
we, am pus linkurile pentru că exprimă cam ce gândeam și eu. nu despre ucraina-victimă și occidentul-cavaler, nu’s naiv să cred astea, ci despre rusia, intențiile ei, și megalomaniile ei. putin, de acord că e calculat (asta cu crimeea i-a fost forțată și de picarea lui ianucovici în ucraina), dar este megaloman și cu minte de kaghebist. eu zic ca o să ducă rusia la ruină pentru că rusia nu mai este în contextul istoric din 1917. putin este anacronic, chiar daca istoria are ceva inerție în a reacționa.
o să citesc și ce ai referit tu
PS
am scos de la moderrae, era din cauză de număr de linkuri într-adevăr
tapirul a zis:
E dificil să discuți cu cineva care (încă mai) crede că loviluția din ’89 a fost o mișcare populară.
E absurd să conversezi pe teme europene câtă vreme treci cu buretele peste promisiunile americane de a nu trece un metru cu NATOul dincolo de granițele stabilite deja.
Rușii l-au admirat pe unchiu’ Ronny – că el vorbea chestii pă limba lor.
Au avut încredere în ce a spus el – “trust, but verify” e ceva total slavic.
Dar curva vestică, odată ce l-au îngropat pe unchiu’… s-au băgat în chestii; Kosovo, d-un paregzamplu.
Rușii sunt bețivi, dar nu proști. Cu o singură excepție, cei mai buni jucători de șah sunt la răsărit de Nistru.
Da’ nu da atenție la astea… continuă cu caterinca “Putin e rău, nebun, dement, nu înțelege, trăiește în secolu’ paișpe…” alea.
Cam ce se dă la megafonu’ vestic.
Ham-ham-chelalauuUUU!
culmea ca putin nu a dus rusia la ruina, ci dimpotriva. GDP-ul a crescut continuu sub el. Eltsin a dus Rusia f. aproape de ruina si de aceea l-au si inlocuit. si tot sub el s-a oprit scaderea populatiei. si au inceput sa aiba o mica crestere.
ok, multe de mai sunt si propaganda, ca de fapt 2/3 din bugetul rusiei e cam in mana smecherilor, aliati cu putin. cresterea de GDP nu inseamna neaparat bunastare pt. toti. ci saracie lucie pe de o parte si mega-lux pe de alta parte.
istoric vorbind (da, chestia de la 1916 tre luata in seama), rusia acum face din nou la fast forward toti pasii pe care o tara ca…olanda sa zicem, i-a facut in mai mult de ..300 de ani. pt. ca modernizarea fortata a rusiei sub ultimii tzari a fost numai superficiala.
ce e acum, dupa mine si f. pe scurt: confruntarea pe fata a celor 2 teorii. tampenia aia a lu brezinski cu testamentele lui petru & ecaterina.
apropo, in perioada cea mai hot a crizei, l-au scos si pe brezinski la rampa, sa dea niste lectii, asa, gen plesu. toti erau super-umezi de prezenta lui.
bă blegule, m-ai spart. tu te bazezi în arguemntația ta pe o declarație “se pare că, din unele surse, Brutarul i-a promis, la o bere, lu’ Gorbaciov, că nu extinde NATO, privindu-l în ochi”, undeva în 90 când istoria era icstrem de dinamică
bieți ruși, cum îi păcălește pă ei occidentul mereu
we, cam asta era ideea în unul din articolele lincuite aici: confruntarea a doua teorii: revizionismul de secol nooșpe vs.status-quo-ul de secol dooșunu în care expanisunea nu se mai face ca țăranu’ cu tancul, ci cu globalizarea, corporația, middle-classul și alea.
interese sunt de ambele părți, nu cred că e vreunul pe aici naiv să creadă că occidentul chiar e fecioara neprihănită care se pretinde.
până al urma e vorba de opțiuni: alegi modelul (mincinos) sovietic sau e ăla (minicinos) occidental.
… alegeri pe care si tu blegoo si tu we le-ati facut deja. niciunuia dintre voi nu i-a trecut prin cap, banuiesc, sa se duca sa studieze/locuiasca/lucreze in Moscova. Da? Oare de ce? Oare de ce ati ales America si nu Rusia? Sunt convins ca nu v-ati lasat pacaliti de neprihanirea vestului, dar sunt la fel de convins ca, daca ati fi fost intrebati sa puneti in balanta minciuna vestului si minciun estului, ati fi ales la fel.
tapirul a zis:
Asta a fost o comparație gen Cocoșilă.
Răspunzînd la fel de simplistic, Hamerica e singurul loc unde toată lumea a venit de altundeva – spre deosebire de Rusia, China, Belgia, Anglia ori Japonia.
Hamerica a fost și este locul unde s-adună nemulțumiții, cîrcotașii care nu se simt bine acolo unde accidentul istoric i-a făcut să apară, o țară de veșnic nou-veniți de altundeva.
Simplul fapt că mai mulți imigrează ÎN Hamerica decât emigrează DIN Hamerica are motivații mai profunde decât calitatea minciunilor guvernamentale.
“Ubi bene ibi patria” n-are nimic de-a face cu banii, haleala ori femeile.
Are de-a face cu felul în care te simți într-o cultură oarecare, trăind printre oameni cu mentalitate similară. “Patria” nu e spațiul geografic ci norodul, după cum harta nu e teritoriul.
“Fiecare popor are conducerea pe care o merită” cerșește întrebarea personală: “Ce mă fac dacă eu NU MĂ SIMT parte din poporul ăsta?” – pe care ar trebui să și-o pună oricine.
@ tapirul:
Păiii… să le numărăm, coane Fănică.
tapirul a zis:
Rușii or fi ei bețivi, da’ nu proști; faptul că-s buni la șah dovedește că-s capabili să anticipeze.
Ce-a fost mai întâi? Rachetele americane în Turcia ori rachetele rusești în Cuba?
Oul sau găina?
Ce-a fost mai întâi? Nato-ul ori Pactul de la Varșovia?
În anii ’50, rușii au făcut repetate propuneri pentru reunificarea Germaniei condiționate de neutralitatea unei Germanii unite.
Au fost refuzați, Germania de vest a fost reînarmată și integrată în NATO.
Rușii au făcut repetate cereri de a fi primiți și ei în NATO.
Au fost refuzați și ca urmare au creat Pactul de la Varșovia – care a fost strict o organizație europeană.
Lista de țări din Pactul de la Varșovia:
• Bulgaria
• Ceho-slovacia
• Germania Democrată
• Ungaria
• Polonia
• România
• Albania
• URSS
Lista (parțială) de noi membri NATO:
• Bulgaria
• Cehia
• Slovacia
• Croația
• Ungaria
• Polonia
• România
• Latvia
• Estonia
• Lituania
• Albania
NATO e o organizație militară, corect?Pune rachete în Ungaria, România, Polonia… să ne apere… de cine?
De ruși?
Păi, asta e suficient de limpede să arate că NATO consideră Rusia ca dușman.
Rușii au tras o linie destul de clară când se făceau zgomote de aderare la NATO în Georgia.
Nu s-a auzit în fundu’ clasii?
Poate s-aude acuma, cu Ucraina.
Vorba prefectului:
“Ghiță… apoi nu mă orbi de la obraz așa…”
Expansiunea nu se mai face cu tancu’, ca țăranu’?
Daaa… sigur că da…
Blegoo a zis:
Haoleu, blegoo, adica tu esti conservatoristo-semanatoristo-vitriolant la tine pe blog in timp ce aici te intreci cu borad in a ridica steagul rosu si-a cinta hinternatsionala.. Påi e frumos?
Uite de ce v-a dat castro voie sa va cumparati masini noi.. mai lipseste sa-mi dai citate din vadim tudor. Cica nu-l lasa ponta sa candideze la UE..
Ce tara, ce nenorocire, ce democratie..
@ lektor:
BLEGU’ (brusc interesat, adulmecând o pradă ușoară): “Hai… ia zi tu că mint… că fac propagandă bolșevică… hai, îndrăznește! Hai, că Tapirul n-are jene d-astea, de ce ai avea tu?”
(gânditor): “Tapiru’ o să spuie că TOCMAI ăsta e șmenu’ cu globalizarea, curporațiilii și heleganța politicii: Cică…. “Mai le vindem nește havioane… tancuri moderne la sărmani… la noii-veniți… ca să fie și ei halineați la NATO! La fier vechi cu tancurile rusești! – e demodate, mâncați-aș!”
Comerțu’ merge… le luăm banii la fraieri!”</i)
Blegoo, hai sa recitim impreuna punctul de plecare:
… oare când deschidem și noi un Euromaidan la București?
påi hai spune, neicusorule, påi nu e asta ce propovaduia amicul nostru alinsky?
negru pe alb, mina la prohab: esti sau nu esti avocatul revolutiei bolsevice?
perpetuå daca se poate, vorba lui fidel gornistul (actualmente aleman på sociale).
@ lektor:
BLEGU’ (zăpăcit de întorsura discuției): “Ceee?!? Că… cum adică?!? Ce-are una cu alta? De unde și până unde am ajuns la unchi-tu Saul?
Ce-i antisemi… err, antibolșevismu’ ăsta?”
(hotărît):
“Cine-i prost în toată treaba asta?
Io!
Că mă iau în discuții cu ‘telectualii…”
cine-i bolsevicu si antibolsevicu? nu pornise postul initial de la anarhism, revolutii, dat foc si facut scandal? eu aia vad sus in pagina.
mai bine hai sa vedem ce spune nea alinsky in ultima-i porunca:
Alege tinta si ataseaza-i o persoana concreta. Taie-i legaturile cu aliatii si fa-o antipatica. Nu ataca institutiile ci persoanele, caci acestea cedeaza mult mai usor iar critica directa si personalizata functioneaza intotdeauna.
Pe roumineste: nu te lega de guvern, leaga-te de primul ministru. Nu baga gogoase cu comunicatii speciale si localizat de avioane, ci ia-te de ministrul apararii. Nu da in havana, da in fidel. Lasa gargara cu euromaidanu si mai bine aprinde un tomberon in piata victoriei.
sau deh, raminem la vorbit vorbite.
blegoo, ce zic io și ce’nțelegi tu.
am zis, concret, că ai ales minicuna vestică ăleia rusești. și că sunt de acord cu alegerea ta. că nu am iluzii că vestul e mai neprihănit, și că fac o alegere în cunoștință de cauză. vestul e pragmatic, da, iote cum zice și naumescu
http://www.contributors.ro/global-europa/noul-pact-ruso-german-asupra-estului-europei-mai-este-america-dispusa-sa-l-opreasca/
restul e deșertăciune. să condamni vestul si să căinezi rusia din căldurica bine instalată din vest mi se pare intelectualism de cafenea. juma’ din tinerii din america poartă tricouri cu Che Guevara – așa și tu. știi că era un banc: “mai trimite 3’000 de tricouri cu ‘Che Guevara – Revoluția a Învins'”, că se vând ca pâinea caldă.
da tată, COMERȚU’ MERGE – prefer multinaționalele corporatiste cleptocrațismului-oligarhismului rusesc. de gustibus.
și-au luat-o rușii de la Occident?? PĂI FOARTE BINE, din punctul me de vedere nu și-au luat-o destul. io i-aș parașuta pe toți în Europa aia din jurul lui Jupiter
păi da tată, chiar așa e, rusia este și va fi dujmanul NATO, vestului, și al meu personal. nu-mi trebe demonstrațiile tale cu tabele.
pă political compass aia ies la stânga și libertarian, cică. ca dalai lama, na
http://www.politicalcompass.org/printablegraph?ec=-4.62&soc=-3.33
chiar nu inteleg ce are alegerea facuta cu subiectul ucraina-crimeea-putin! . daca am ales sa ma duc intr-un loc unde am considerat ca pot face ceva cu sens, inseamna sa fiu de acord cu orice? inseamna sa “ciocu’ mic”? sa imi spal singur creierul?
cum ziceam: problemele de aici sunt altele decat foaie verde mensevici. si sunt probleme serioase. probleme care nici macar nu se mai panseaza, ci sunt ignorate. sau se da drumul la wag the dog. caci faza cu ucraina e si wag the dog.
asa, acum despre “armele” de azi. irak, afganistan, libia, egipt (o sa revin la egipt), siria sunt example stralucite de “middle class”. s-ar mai putea adauga sudanul.
globalizarea nu s-a facut niciodata numai cu arme soft. de cand s-a inceput dansa, ca ce e acum nu e prima runda. ci s-a facut si cu armate, cu presiuni, cu lovituri de stat, cu santaje & oameni de paie. ceea ce se intampla si acum.
corporatiile inseamna 2 lucruri: dictatura mediocritatii si sociopatie. de ce le-as pune pe piedestal?
revenind, de ce sa ma bucur ca se incepe un nou razboi rece? & daca cineva crede ca ucrainenii o vor duce mai bine, se inseala amarnic.
nu înseamnă ‘ciocu mic’, înseamnă că la nivel teoretic putem discuta și critica și zice că vestul aia și vestul ailaltă, au făcut și au dres și au manipulat și nu s-au ținut de promisiuni, dar practic toți care discutăm aici suntem de acord că răul vestului e un rău mai mic.
Hai bai papagalii care inca pun ciocul la licuriciul Samuilă, hai cu sanctiunile, dar ceva mai mult decat distrugatorul de veni & plecă cu elicea-ntre picioare!
Bai, i-au ajutat americanii pe ucraineni ca pe unguri in ’56, cehi in ’65 si polonezi in ’81!
http://www.spiegel.de/international/europe/eu-concerned-about-potential-high-cost-of-sanctions-on-russia-a-957101.html
http://www.bbc.com/news/uk-politics-26426969
http://www.spiegel.de/international/europe/germany-to-play-central-but-expensive-role-in-sanctions-against-russia-a-959019.html
http://www.spiegel.de/international/business/eon-ceo-teyssen-crimea-crisis-no-danger-to-economic-ties-with-russia-a-959037.html
http://time.com/35046/russia-crimea-ukraine-putin-natural-gas/
http://www.thelocal.de/20140326/siemens-to-invest-long-term-in-russia
http://www.technologyreview.com/news/525601/the-us-cant-really-undermine-russia-by-exporting-gas/
http://rt.com/news/obama-kosovo-russia-mistake-705/
“But The Space Station Isn’t Included”
http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/04/03/nasa-russia-cooperation_n_5082165.html
http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/03/27/turkey-blocks-youtube/6958649/
http://www.thelocal.de/20140304/putin-is-the-dealer-to-german-gas-addiction-over-ukraine-crimea-crisis
http://time.com/45253/ukraine-corruption-tymoshenko-kiev/
http://www.thelocal.de/20140403/how-important-is-russia-to-germany-as-a-trading-partner
nu sunt sigur de asta. pt. ca poti “masura” raul dupa o scala obiectiva-sa spunem si mai poti masura raul unul relativ la celalalt. dar in ambele cazuri tre sa consideri sistemul respectiv “in sine” si sa nu incepi cu “sistemul nostru e mai bun pt. ca suntem noi mai ai dracului”.
acum nu mai e vorba nici macar de ideologii. asa ca rusia e mai capitalista decat statele. asta e bine sau e rau?
oligopol e si aici in draci, oligopol e si acolo. oligopolul aici se rezolva in final prin legi, sau prin alte metode f. democratice. la ei se rezolva mai simplu.
si astea ar fi doar 2.
evident, la fineturi putem vorbi de eroi adevarati, gen snowden. sistemul asta era gata sa dea jos un avion prezidential numai pt. banuiala ca snowden s-ar ascunde in toaleta.
sau de faptul ca sistemul economic al EU necesita noi piete si noi membri EU continuu. asta o fi bine sau o fi rau?
dar acum serios (nu înseamnă ciocul mic):
– ti-a trecut prin cap să alegi Rusia Americii, când ai ales?
– dacă nu, de ce
– dacă da, de ce ai ales America?
(de aia zic, indiferent cu definim răul, absolut sau relativ, îl definim cumva. io crec’că toti de aici – tu, eu, lektor, bora, blegoo – am ales (sau am fi ales, dacă ne punea cineva în față alegerea ‘rusia sau america’) un rău pe care l-am considerat (relativ, absolut, pozitivist, interpretivist) mai mic.
ultima ta întrebare – da, eu cred ca e bine. si cred că pentru noi e o șansă istorică ca suntem înăuntru și nu înafară (dincolo de toate criticile, ‘poarta de la bruxelles’, bâlbele UE, etc – până la urmă un copil care învață să meargă cade de mii de ori în cur înainte de a ajunge usain ala). cre’ ca pentru prima data în istorie avem șansa de a fi considerati parteneri egali – chiar și în europa cu două viteze. acum depinde numai de noi dacă fulfill the requirements. cu d’alde ponta, băsescu et comp, mai greu
apropo de ponta și băsescu, io cred ca singuar diferență e că băsescu nu și-a pus occidentul în cap ca ponta. chiar dacă mânati de interese fiind ei occidentul.
nu, evident ca nu! pentru simplul motiv ca nu aveau niciun program care ma interesa pe mine! dar, si asta e pe bune, aveam pe lista si o univ. internationala din bulgaria, in caz ca.
nu am emigrat in principal pentru ce se intelege de obicei mai bine (mancare, bani etc.) ci pt. altceva. de fapt nu am emigrat, ci am venit cu un scop clar. nu m-am intors pt. ca nu am unde!
ceea ce zici in penultimul paragraf, da, in parte asa e, dar asta arata de fapt caracterul oportunist al romaniei. si noi pe langa ei. care or fi. 1877, pe langa rusi. 1918 pe langa francezi. in ’44 ne-am furat-o strasnic ca am fost si cu unii si cu altii.
dar aia cu vitezele, dupa mine, e un mod frumos de a zice ca nu vom fi in clubul select pt. foreseeable future. nu, nu suntem deloc parteneri egali. suntem si noi pe acolo. parteneri egali ar fi insemnat schengen.
sa te intreb despre binele asta (da, potential, pt aia care pot pleca etc), cu ce s-a indreptat sau cu cati milimetri a dat inapoi coruptia? dupa mine, cu niciunul. cu cat a crescut salariul mediu de cand Ro. e in EU? cu cat s-a imbunatatit infrastructura? ba mai mult, acum vine si chestia aia cu “regiunile”…
si care “noi” si care “requirements”? ca statul e obedient 100%. ex: bancile fac ce vor ele in Ro. toata europa era in recesie, bancile vestice erau pe rosu, in afara de filialele din europa de est, care erau pe plus. acum, nu stiu ce lege se vehiculeaza si IMF-ul a si inceput sa dea sfaturi pretioase.
numai ca eu vorbesc de altceva: eu vorbesc de un nou razboi rece, vorbesc de faptul ca astia demonstreaza ca fara caft si tensiuni nu se poate. asta dupa 50 de ani de razboi rece si 2 razboaie mondiale. si, mai trist, se vantura iar nationalismul de 2 lei. adica in vest, da’ integrare, o singura piata etc., dar cand e nevoie se scoate iar sticletele nationalist.
@ tapirul:
tapirul a zis:
Desigur, sublinierile mele sunt dedicate respingerii argumentului tău – care argument, la fel de sigur, se încadrează aici:
Mai ai și TUPEUL… pardon, OBRĂZNICIA vroiam să zic… să scrii următoarele:
Respingi cu suficiență și falsă superioritate orice date obiective oferite în discuție și muți conversația pe teren personal.
“… da’ voi de ce… da’ tu de ce…” n-are absolut nici o importanță ori relevanță la subiect.
Practic, întreaga ta argumentație se bazează pe rescrierea bancului cu rusul și americanul – unde rusul, când nu mai are idei, întreabă: “… da’ dumneavoastră de ce îi omorâți pe negri?…”
Tragic taică, când ajungi să recurgi la astfel de tertipuri dâmbovițene…
Aha.
Ei… asta-mi amintește de bancu’ cu rusul și americanul, unde americanul se lăuda cu libertatea americană.
Cică:
Americanul: La noi e libertate. Pot să injur guvernul și președintele SUA oricând vreau și nu pățesc nimic!
Rusul: Și la noi la fel: și eu pot să injur guvernul și președintele SUA oricând vreau și nu pățesc nimic!
Mă îndoiesc că realizezi ironia argumentației tale.
Și ca să închei într-o notă optimistă:
La care eu spun:
CRIMEEA!!!
Nu, nu asta de azi.
Aia veche.
http://en.wikipedia.org/wiki/Yalta_Conference
Răul mai mic, hă?
Bine, băh…
Chiar si din randurile partidului CDU al Angelei Merkel se aud voci care atrag atentia asupra riscului unei atitudini populiste de izolare sau de sanctionare a Rusiei. Principalul impuls pentru aceasta vine din partea marilor concerne (asa numitele DAX Konzerne) care in ultimii ani s-au implicat mai mult decat orice alta tara occidental in economia ruseasca. Totalul cifrei de afaceri cu Rusia a acestor 35 de mari concerne s-a ridicat in anul 2012 la 21,5 miliarde euro (conform EAC Consulting). Cifra lor de afaceri in Rusia reprezinta 7,5% din volumul lor global de tranzactii comerciale. Iata cateva cifre privind anul 2012:
– Volkswagen a avut o cifra de afaceri in Rusia de 6,5 miliarde euro, cu o crestere de 35% fata de anul precedent. Numarul de salariati rusi angajati de firma germana: 5713.
– Daimler – 2,34 mlrd. euro, o crestere de 19% si un numar de salariati rusi: 1.000.
– BMW – 1,984 mlrd. euro, o crestere de 32% si un numar de salariati rusi: 200
– E.on – 1,879 mlrd. euro, o crestere de 16% si un numar de salariati rusi de 5.038.
– Siemens – 1,6 mlrd. euro, o crestere de 10% si un numar de salariati rusi: 3.120
– BASF – 1,3 mlrd. euro, o crestere de 8% si un numar de salariati rusi: 500
– Adidas – 1,095 mlrd. euro, o crestere de 26% si un numar de salariati rusi: 5.000
– Allianz – 0,573 mlrd. euro, o crestere de 13% si un numar de salariati rusi : 4.500
http://nraducanu.wordpress.com/2014/04/04/de-ce-germanii-ii-simpatizeaza-in-continuare-pe-rusi/
@ Dragos B:
BLEGOO (disprețuitor): “pfffît!… ce băh, alea-s cifre? Acordion cum cântă don’ profexxor… Blegoo.SRL are investiții majore în Rusia:
-Comentarii fără număr, fără număr… toate probolșevice – cu creștere dă șomeri în valoare dă unu.
Fara legatura cu Crimeea(sau f. putina, asta ca sa n-avem vorbe), eu observ ca toti mai mult americani si canadieni simpatizeaza cu Rusia(persoanele de fata se exclud sau se includ singure, daca le place).
Discutia voastra si una de mai ieri de pe alt blog m-a facut sa ma intreb cum drac’ se face de sunt americanii asa pro-rusia tocmai acu’? De ce n-au fost pro-rusi cand benzina le curgea in valuri si-si plimbau cururile in cate doua 4X4 deodata? Sau atunci cand se duceau la banca si luau imprimut 110% din valoarea casei, ca sa le mai ramana asea un 10% de-o grisina pe marginea piscinei?
Sau situatia economica actuala din US nu-i priveste, ei n-au contribuit cu nimic la ea, au fost obligati domne de banci sa ia imprumuturi! Acuma c-a ajuns inflatia la cer desi pe hartie e numai de 2%(c-o calculeaza baietii cu formule matematice “espre” ca sa le dea 2%) si ca somajul a explodat(desi pe hartie e mai mic, ca nu-i mai calculeaza pe-aia de nu-si mai cauta de lucru si s-au dus dracului sa traiasca in comunitate in desert si sa faca troc cu fructe de cactus contra piei de sarpe cu clopotei), nu le mai place capitalismul si tiparnita care face caca hartie verde si moale. 🙂
Da’ poate vin “chinejii” cu rusii si inanienii si ne invata sa traim frumos, daca asta ne dorim. Aaaa si cu indienii, ca s-o punem de-o pranayama’ in pauze. 🙂
baaa, cautati si voi pe la gunoi un post de-al meu, mi-l furara-ai naibii de pe ecran. 🙂
Am pierdut un mesaj, nu-sh daca e in spam, dar il rescriu… Nu prea e legat de Crimeea, mai mult de ce dicutati voi in ultimele posturi…
Ziceam ca cum se face de sunt americanii(si destui canadieni) asea pro-Rusia dintr-o data?(persoanele de fata se exclud, oricum nu prea sunt americani printre noi). Cum se face ca n-au fost pro-rusi cand isi plimbau dosurile in cate doua 4×4 deodata si cand benzina le cugea in valuri?
Sau cand primeau de la banci imprumut 110% din valoarea casei, sa le mai ramana asea de-o grisina pe marginea piscinei?
Sau ei n-au nici o treaba cu situatia economica actuala din tara lor, i-au obligat bancile sa ia imprumuturi si sa traiasca pe cartea de credit viata pe care nu si-au permis-o?
Acu’ ca ajunse inflatia la cer(desi pe hartie au grija baietii s-o calculeze la max. 2%), desi salariul unui chelner a ramas pe la 4.5$/ora(cica n-a mai crescut de fo 20 de ani) si ca somajul e pe cele mai inalte culmi( il calculeaza iar sa dea bine, ca pe-aia de nu-si mai cauta de lucru si s-au dus naibii sa traiasca in comunitate in desert nu-i mai iau in calcul), nu le mai place capitalizmu’. Acuma ca tiparnita face caca hartie verde fara valoare si moale, simpatizeaza cu rusii.
O sa vina naibii chinezii cu rusii sa ne invete sa traim “mumos”. Aaa, si indienii, ca s-o mai punem de-o pranayama in pauzele intre internationale. 🙂
cora a zis:
BLEGU’ (duios-mângâietor): “Lasă Corina… că știi cum se zice la carte: Ăi dîn urmă vor fi cei dîntâi!…
Să tot ai tu atâția bani câte comentarii mi s-au șters mie – poate-mi dai și mie din bănet ceva fărâmițe…”
hai mai dragos, chiar nu suntem copii sau retarzi sa credem BS mass-mediei ca Kremlinul va fi sau este izolat. E Kremlin, ce dzeu, nu Tirana.
blegoo, eu te trimit SERIOS în pizda mă-tii.
nu mai ai ce căuta pe site-urile tapirul.net.
strict pentru comentariul 173 și minciuna gogonată din el, și comentariul 126, de asemenea. a intrat un comentariu la moderare din motive ce nu țin de mine, și-mi zice că l-am blocat eu ‘com dabitud’. a mai susținut chestia asta mai demult.
ei bine, de data blegoo e banat pe orice site pe care scrie tapirul.net. când mă faci hoț și mincinos, nu mai e polemica pe idei.
@ we:
Pai da… De aia si astept cu infrigurare (doar e voeba de Rusia, nu?) sanctiunile alea babane care sa puna in genunchi Moscova si sa-i aduca la sapa de lemn. Cat priveste propaganda… Mi-as dori sa-i iubesc pe rusi pentru cultura lor fabuloasa si pentru felul lor traznit de a fi dar istori anu ma lasa.. In acelasi timp, sa mai cred acum, la 25 de ani de la Decembrie 1989, toata gargara aia de felul 60’000 de vitime, apa otravita, cimitirul saracilor si asa mult mai departe… He, he … … …
” Nici nu trebuie sa facem din Rusia o victima care ar fi cazut prada promisiunilor mincionoase ale Vestului. Rusia a urmarit tot timpul slabiciunile celor din jur si a speculat tot ceea ce s-a putut specula pentru a-si conserva si chiar eventual spori puterea. Dupa o perioada de betie in toate sensurile ( “perioada Eltin”) Rusia a spus “stop”. Doar ca a fost cam tarziu, perioada pierduta fiind speculata corespunzator de UE. Rusia a lasat sa treaca pe langa ea unirea cu Serbia, deschiderea Coridorului Adriatic, preluarea influentei in Balcani si multe alte oportunitati tocmai pentu ca nu a stiut ce vrea. A sovait intre schimbarea structurii interne si pastrarea influentei externe. S-a concentrat pe multe planuri dar nu a identificat o prioritate. Tocmai de aceea Rusia nu-si permite un conflict transant cu Occidentul si mai mult decat atat cu SUA. In America de Sud nu prea mai are aliati si constata ca in jurul granitelor ei, datorita relelor tratamente din trecut, republicile de odinioara, influentate de o propaganda gaunoasa si o clasa politica inconstienta, accepta noii stapani (FMI, Banca Mondiala si alte forme de distrugere) cu o pasivitate criminala. Dar nici Rusia nu a adus o contrapondere la aceste oferte “otravite” ale Vestului. Avand probleme teritoriale cu toti vecinii, rezolvarea geopolitica devine extrem de anevoioasa, orice cedare evidentiind in ochii adversarului o slabiciune.
Solutia ar fi o rezolvare europena, Rusia sa accepte dar si sa fie privita ca o tara a Europei care sa participe cu aceleasi drepturi in concertul Uniunii Europene. In acest fel NATO si-ar pierde motivatia iar America ar deveni de prisos in Europa. Poate ca slabirea acestei tensiuni ar putea oferi ocazia ca intregul continent european sa aiba suficient spatiu si populatie pentru a reusi destui ani de creste economica si uniformizare a nivelului de trai.
Din pacate pare o utopie aceasta rezolvare. “
vezi tu impricinatule cum e revolutia o arma cu doua taisuri? dupa ce au luat puterea cu forta de pe baricade, mai pot actualii guvernanti din ucraina sa spuna ca mai noii separatistii pro-rusi revolutionari (cu baricadele lor cu tot) sunt ‘teroristi’? cine si cum stabileste definitiile si legitimitatea?
crede-ma, nu-mi plac bubuielile…
pe de alta parte, base a avut dreptate aseara cand a afirmat ca `actuala clasa politica nu mai are ce oferi`…
asadar, cum scoatem la iveala o alta clasa politica? din ce balta scoatem puiet necontaminat?
corect. problema cu revolutia in strada e fix asta: intr-adevar e buna pentru dat jos (ceea ce uneori e foarte necesar), dar din pacate nu produce inlocuitori.
incet-incet-incet, asta e. bai, io ma bucur că au început să se mai miște lucrurile în justiție, și mamă ce puturoșenie iese la iveală
altă problemă cu revoluția este că are tendința să propulseze oameni care ulterior se legitimează prin ieșitul în stradă, și nu prin competențe specifice (vezi de exemplu dan iosif)
(io aici discut în termeni generali, precum vezi)
impricinatule, nu inteleg de ce vrei neaparat o “noua” clasa politica. nu asta e baiul in romania, dupa mine. politicienii (aia care o profeseaza) sunt de obicei niste indivizi aserviti unor interese de grup. grupul poate fi f. mic si “targetat”. i.e., lobbies. citeste de la aristot si generalul ala atenian surghiunit (politic) sa vezi ce inseamna om politic. nu s-a schimbat nimic de 2500 de ani. de ce s-ar schimba acum?
noua clasa politica romana va veni cand astia de 50-55 de ani acum vor trage pe dreapta. adica…peste 20-30 de ani. intre timp, fosile precum ilici si magnificul inca decid – nashpa, asta e, gerontocratia poate fi f. rea.
romania nu are nevoie de politicieni neaparat, ci de cineva, unii, care sa impuna respectarea legilor-regulilor. legile si regulile nu sunt facute neaparat de politicieni.
numai ca in romania nimeni, sau numai “prostii”, respecta regulile, oricare ar fi ele. case in point: mi se buseste laptopul in Ro. ma duc cu el la reprezentanta dupa tzshpe telefoane back-and-forth cu madame si domni. acolo incep fitzele…ca sa vedem daca avem placa in depozit, ca stii ca piesele comandate azi vin maine dupa 3 (??). flutur o hartie. nenea se ingalbeneste si imi sopteste: nu acum, dupa. guess what: a doua zi dimineata compul mergea struna, placa de baza inlocuita imediat, gasita si adusa imediat din depozit. i-am dat omului hartia aratata anterior, pe hol, unde nu mai era nimeni.
impricinatule, asta s-a intamplat toamna trecuta la o reprezentanta a unei companii extrem de mari si respectabile din lume!! culmea, regula in reprezentanta era: nu luati spaga!!. indivizii sunt platiti mai mult decat bine.
asa ca, impricinatule, pana cand rahaturi din astea nu se rezolva in Romania, nimic nu se va rezolva. si nu clasa politica e raspunzatoare direct de chestiile astea “marunte”, care se acumuleaza si se distileaza si se ajunge la strazi care se termina in lanul de porumb sau felinare plantate pe copaci.
puteti vota pe (aproape — sper ca nu pe gen Neamtu) oricine, acel oricine politic daca i se va comanda sa impuna respectarea regulilor convenite, o va face.
parerea mea.
cat despre ucraina, hai sa citim impreuna despre marele lor erou, Stepan Bandera: http://en.wikipedia.org/wiki/Stepan_Bandera
tot un revolutionar ca Lenin, dar mult mai mic, tot protejat de nemti. a se citi cu atentie contextul istoric si geografic.
scuze de vorbarita. vreau numai sa “desfac” un pic cazul din postul anterior, sa vedem cam cate reguli au fost incalcate.
intai am vorbit cu o tanti care facea pe customer service si mare decidenta, pt. ca numai ea avea acces la sistem. o sun pe tanti, la vreo 40++ dupa voce. tipa era in masina si mi-a zis f. ofuscata ca ma suna ea.
1. customer service de 2 lei. culmea, ca firma are un customer service f. bun! asta e de fapt un motiv pt. care cumpar compuri de la ei.
2. ma suna madam dupa 1h si in timp ce imi lua datele isi dadea si cu presupusul despre cauza problemei compului. nu ai voie drept customer service sa te apuci sa iti dai cu presupusul despre X sau Y, nu ai voie sa faci pe ofaita cand nu puteam citi nenorocirea de serial number.
3. dupa 20 de minute de parlamentari, vai ca a gresit din cauza mea, in fine imi gaseste comanda si…devine imediat mieroasa. de ce? pt. ca compul nu era luat din ro, ci de la sursa.
4. urmeaza faza 2 cu tehnicul. care tehnic nu este transferat imediat, dupa cum sunt regulile, ci … las’ ca ma suna ei.
5. ma suna unul dupa 1 zi si ma intreaba ce si cum. ii spun omului ca inca nu sunt in bukres si el imi raspunde obosit, “hai, veniti la noi la sediu”. ha?
6. si asta e misto. desi le-am spus la amandoi si tipa a facut nota ca urma sa vin cu 1 sapt. mai incolo in bukres, ordinul “s-a sters” pt. ca… nu venisem la sediu. aveau nr. meu de telef., aveau emailul meu, aveau nota in sistem (explicatie, numai madam stie ce e in sistem), ei l-au inchis ca asa au vrut. ca au crezut…
7. bon. ajung acolo, in fine, si… flashback cu 30 de ani in urma. 4 tontalai labartati in 2 camere, un birou si un “atelier” erau la suete si/sau se uitau la filme pe tableta, ca sa nu vada … sefii!
8. faza cu banii.
deci 8 reguli incalcate de o gasca de mioritici, intr-o corporatie cu staif, care asigura ca rel. cu clientii sunt la fel peste tot. daca astia incalcau atatea reguli ale corporatiei, cate altele incalcau cand ajungeau acasa?
poate ca suna aiurea, dar toate maruntisurile astea se aduna in timp/spatiu. si dau ceea ce dau.
culmea, am gasit o companie pe net care iti face compul cu configuratia ta. customer service f. bun, rabdatori, ajutau. si da…s-au tinut de cuvant cu tot. deci se poate. deci romanii nu sunt genetic conditionati sa fie gica-contra.
si nimic din astea nu depind de politicieni, florin. ci de altceva/altcineva.
@ we: si un raspuns tardiv…
citind ceea ce ai scris, n-am cum sa nu-ti dau dreptate. citind ceea ce au scris si altii (stoenescu, djuvara, lately), n-am cum sa nu VA dau dreptate.
in alta ordine de idei: CINE sa-i puna pe existenti pe linia cea buna? yoggi, zbor-cu-tine, navigatorul reformat sau domnul cel tuns recent plecat-abandonat prezidentiala?
aflu, mai nou, ca vin niste tineri din urma, ahaaa! cred ca 50 – 55 de ani a cam optimist.
cat a durat drumul lui Moise prin desert? prea putin pentru romanica…
drumul lui Moise prin pustie a fost de 40 de ani, adica 2-3 generatii la vremea aia, ca sa fie ala sigur ca le-a iesit miticilor din cap inchinarea la idoli. gandeste-te ce a gasit cand s-a intors de pe munte. cred ca ceva similar a calculat si brucan. romanica are deja 25 de ani, iar peste 15 ani ar insemna retragerea celor 55.
cine’s aia de care zici? yoggi et al?
sincer, acum nu vad pe nimeni care sa ii puna. poate o ocupatie germana directa de vreo 10 ani…
WE, eu cel mai bun și corect customer service în america l-am avut de la o firmă românească (oriunde.com)
carele spune că locul face omul, până la urmă
tapirule: e si invers. omul face locul. nu am avut experienta cu astia, nici nu stiu ce fac.
dar cred ca esti de acord ca, in general, 1. customer service in US este de la bun in sus. Singurul loc din Europa unde am gasit customer service la fel sau poate mai bun decat in US, unde ala guvernamental poate fi si oribil, e poate in GB.
2. in Romania e de la jalnic in jos.
Asa, sa ne intoarcem. florin, cred ca ai citit/vazut stirea asta: http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-17090479-victor-ponta-catre-ministrul-apelor-faci-doina-aicea-aveai-chef-niste-inundatii.htm
In fiecare an sunt inundatii in Romania. Nu e an fara revarsari de ape. Era asta acum 30 de ani? Nu prea. De ce? Pai pt. ca erau diguri care erau imbunatatite, reparate, erau consolidari de maluri si rape. Ce s-a intamplat dupa rivulutie? S-a inceput cu furatul. Stiu asta din sursa prima, nu bat campii. S-a furat tot ce s-a putut fura. De la diguri, de la consolidari (era plasa de sarma de fier-beton — se vinde f. bine). In plus, nimeni nu s-a mai interesat de intariri de diguri etc. Ce se intampla cu aia de la conducere daca ar fi fost asemenea revarsari ca acum? Puscaria. Ce se intampla acum? Nimic.
Ce mai poti face, cum mai poti reactiona la caterinca de guvern filmata in actiune? Media face scandal de un ‘fa’, posibil ca sa nu isi puna in cap guvernul, dar filmuletul cu salupa arata altele, mult mai importante.
Eu cel putin nu m-am putut enerva la ce am vazut. Doar sila.
Apropo, stii cand cred ca a fost singura perioada in Bukres fara caini pe strazi (erau si pe vremea lu ceasca, mult mai putini, dar erau)? Cand nemtii au intrat in Bukres in 1918. 6 luni au stat. in astea 6 luni au curatat tot bukresul. cu regula: orice caine care latra e impuscat. au impuscat caini din ograzile oamenilor care scoteau sunete prin gard, au impuscat catei din bratele doamnelor la plimbare. si in cateva sapt. era liniste in bukres.
1 singura regula, aplicata la litera.
@ tapirul:
oricum, eu vorbeam de lipsa-nerespectarea regulilor. customer service a fost doar 1 parte. tehnicul si mai ales spaga au fost separate si mult mai importante.
inca 1 regula care nu este respectata de jos in sus este noua lege pt. animale fara stapan. primari, incepand cu mazare, refuza sa o aplice. de ce? pt. ca populimea nu vrea sa inteleaga niste lucruri elementare. cainii sunt folositi sa le pazeasca masinile! tembelii nici macar nu inteleg ca asa chinuie animalele, nu le ajuta.
in cazul asta, politicienii doar fac ceea ce le impune populatia.
asadar si prin urmare: cine pe cine sa puna, unde, cum si mai ales de ce, cand putregaiul e de jos in sus si de la vladica la opinca?
păi de aia te contrazic eu, locul l-a făcut pe om, în exemplul dat de mine (și sunt multe altele, românii în străinătate care sunt ok). nu a fost numai customer service, a fost și tehnic, mi-au rezolvat probleme și în elveția fiind (adaptor de rețea obsolete, blocat cu toate luminițele aprinse, am vorbit duminica cu ei la telefon, în cinci minute s-au lămurit, “e prăjit”, no problem, în trei zile îl aveam în poștă)
si locul de cine a fost facut?:) nu de (alt) om?:)
de fapt nu ne contrazicem. spunem acelasi lucru: ca romanii nu sunt genetic gica-contra.
numai ca in exemplul meu, locul (de munca) era o corporatie mare, veche, f. respectabila. cu reguli stricte “nu lua spaga”. aveau salariu suf. pt. a se mai uita la o hartie. dar tot o luau. de fapt cam refuzau sa faca ceva in timp daca nu li se promitea ceva. altul se uita la filme pe tableta, ca sa nu il prinda sefii – monitorizarea traficului. deci reguli clare, loc curat cum s-ar spune, dar tot o faceau. in cazul asta locul nu era facut de om.
la fel se întâmplă și cu alte corporații în românia. multinationalele gen hypermarket – tunuri, marfă proastă, serviciu cu clienții de rahat.
al exemplu, nu știu cine povestea, de un neamț venit în românia care, după trei luni, arunca gunoaie pe geamul mașinii și conducea ca idiotul. se integrase.
asta cu locul făcut de oameni – sociologii te-ar băga într-o discuție nesfârșită, structure, agencu, etc. un grup (de oameni sau de moleculele) nu e doar suma componentelor (la nivel de ga ai caracteristici – gen presiune sau temperatură – ce nu există la nivel de moleculă)
de aia inerția e așa de mare în românia
dar de fapt da, nu ne contrazicem.
@florin, offtopic, tocmai am citit ca in ro nr cazurilor de infectie cu C. dificile creste anual si deloc liniar. stirea e pe bune? daca da, de ce cresterea e asa de mare? de la 20 de cazuri in 2010 la Bals la 500 in 2013, e f mult.
si evident ca nu toti cei infectati cu C. dificile ajung la Bals, ca nu au cum.
@tapir: da, la primul paragraf voiam sa se ajunga. cum multinationalele (includ aici si bancile si tot) sunt f. influente in ro. si politicienii sunt f. cuminti in fata lor – vezi avortata lege a asigurarilor, cauza caderii PDL, practic nu e nimeni care sa impuna legi-reguli civilizate. stiu, e un truism, dar poate nu e rau sa fie repetat. si aici zic din nou: in ro, sau orice tara similara (e.g., bulgaria), pot fi si 100 de revolte gen maidanul. tot aia va fi.
da, am un pic de idee de ce zici tu cu sociologia — folosesc niste statistici care sunt folosite de ceva vreme si in retelele sociale.
aia cu neamtul o cred. stiu cazul unui olandez, big shit, care-si facuse harem in ro. viata frumoasa, “team bldg” cu elicopterul la sinaia, el si 5 pupeze. nu mai vorbesc de coruptie, manarii.
Cred ca povestea cu C. difficile are doua cauze fundamentale:
1) o subvevaluare a infectiilor intraspitalicesti. Noi, in Romanica, suntem perfecti, nu avem infectii intraspitalicesti. In genere, in lumea aia proasta occidentala, se admite o rata de pana la 8% a infectiilor nozocomiale, dar noi, in Ro, trebuia sa aratam ca suntem magnifici si ca cifrele epidemiologie externe nu se aplica la noi. Cu alte cuvinte, infectia intrasoitaliceasca e considerata un esec, numai ca afara, acest esec este un lucru acceptat, cu conditia sa te mentii in limita de 8%. La noi, insa, perfectii, nu se aplica metoda stiintifica, iar faptul are si considerente financiare. Lupta contra infectiilor intraspitalicesti este scumpa, necesita manpower si proceduri, adica bani si disciplina, iar banii si disciplina sunt tocmai cele doua aspecte care lipsesc in medicina romaneasca.
2) tratamentul antibiotic brambura. si aici, problema este fundamental financiara: nu poti trata coerent un pacient cu antibiotice daca nu respecti niste axiome pe care le deprinzi inca din facultate. Acestea tin de alegerea antibioticului (sau asocierii dintre ele) si de durata de tratament admisa stiintific. La noi, insa, incepi tratamentul cu antibioticul A, continui cu B, pentru ca farmacia epuizeaza stocul de A, si inchei, eventual, cu C, dupa ce s ispravit si stocul de B. Povestea asta a tratamentului anarhic se concretizeaza in aparitia unor suse rezistente, care bantuie asezamintele medicale. Personal, ma si mir ca lucrurile nu merg cu mult mai rau, dar aici mai e de discutat, intervin si alte situatii. Inca un factor de perturbare, tot de sorginte financiara: parandaratul pentru medicatia ieftina este scazut, normal, in timp ce pentru medicatia scumpa vine la pachet cu avantaje de toate soiurile, drept pentru care se intampla. cateodata, sa ataci cu antibiotice hiperpotente, ceea ce duce la cresterea costurilor, dar si la selectionarea unor germeni deosebit de rezistenti. paradoxul medicinei sarace din Romania este ca trateaza, adeseori, pacientii cu meddicatie scumpa, generatoare de avantaje paralele.
despre C. difficile am citit prima oara prin 87 – 88, cand am aflat ca se asocia cu tratamentul cu antibiotice din clasa macrolidelor (eritromicina e exemplu standard), dar de aici,o discutie pertinenta, ar trebui dusa mai departe de un infectionist, avand in vedere ca rata de utilizare a macrolidelor in spitale nu este atat de mare.
un efect al acestui tip de practica este aparitia suselor ultrarezistente in TBC. Suntem primii in Europa in TBC, tocmai pentru ca tratamentele s-au facut brambura in ultimii 40 – 50 de ani. Modul care a dus la bramburire e cel descris mai sus, in linii mari.
chiar, se mai dau antibiotice over the counter în românia? că-mi amintesc zilele în care cumpărai fără probleme, si-mi zicea lumea la țară (nu era vina lor), “am răcit mă doare capul dar am luat o ‘apicilină’ “
asta toamna inca se dadeau. si nu numai antibiotice. un medicament era cu reteta la o farmacie, iar la alta, la 500 mai incolo, nu era.
pt. altele, daca erai convingator, ti-l aducea din spate.