Si s-a facut noapte, tovarase Andrei Makine…

Am auzit/citit ca tovarasu’ Hasotti, fiinta de nadejde a autointitulatului Partid National Liberal, a regretat din prea plinul simtirii sale ca demonstrantii anti NATO n-au fost caftiti cum se cuvine. Adica: lanturi in cap, bate si boxuri dupa ceafa, gloante in splina si alte alea.
Chestia asta imi aminteste de reclamele la politica de stanga din anii ’90. Tovarasul de celula al lui Alzheimer, ma refer la prea burtosia sa diabetica, Corneliu Vaginalement Votre, Tudor von WC, amintea in magnifica-i revista despre modul in care liberalii au reprimat miscarile muncitoresti interbelice. Cat de rai erau liberalii. Cum mai cafteau ei la proletari/campestri/ganditori. Cum furau si tot asa.
Tovarasul Hasotti, trebuie sa recunosc, vine in intampinarea antevorbitorului itit dintre aburii Haloperidolului si ai heroinei de uz oficial, Fluanxolul cel nedescoperit inca de Baudelaire-ii balcanici contemporani. Tovarasul Hasotti, tovarasi, este un element de nadejde, membru cu drepturi depline in Comisia Parlamentara pentru drepturile omului, semn ca alesii nostri, ura-le-as viata vecinica printre pahare cu vitriol, isi fac treaba cu sarg, cu intelegere si, mai ales, cu sincere sentimente crestine.
Hasotti! Un pui de Constanta cu testosteronul in clocot, membru in comisia pentru drepturile omului, nu e altceva decat corespondentul primului sau ministru, care incearca sa regleze economia tarisoarei incepand cu legi avantajoase pentru firma Citroen, cu care are o placuta relatie de schimb reciproc avantajos. Vreau sa spun ca tovarasul Tariceanu, tovarasi, este ambasadorul acestei firme in Romanica, intarind bunele si traditionalele relatii dintre firmele noastre, relatii care au inceput hat, tocmai pe la inceput de secol XIX, la Paris, cand Franta si Voievodatele mai erau inca un fel de tari.
In context, imi pare rau ca nu sunt sigur daca marca de branza Traian One apartine firmei fratelui lu’ tov. Basescu – ala cu uzina de lactate din jud. Cta! – dar ar fi si pacat sa nu fie a lor! Mi-ar strica mie eleganta si simetria expunerii. Cum-necum, sa nu-l plangem nici pe tov. Basescu – tovarasul este dovada vie ca cele mai bune afaceri au la baza o documentare corecta a mediului: altfel, cum de-ar fi dobandit un frumos apartament (cochet pe deasupra!) in zona centrala a orasului pe care l-a primarit?
Prin urmare… Unde esti tu, Che Guevarra… sa dai foc la primarie… si la casa de nebuni (cea de pe dealul cel frumos nivelat al Cotrocenilor, bien sur!). In amintirea mortului din codrii montani ai Boliviei, un scurt extras romanesc:
http://www.youtube.com/watch?v=n-O_acgZjOo
Cu toate astea… Inainte de a va indragosti iremediabil de El Che, ar fi bine sa cititi Dragostea Omeneasca de Andrei Makine, ca sa vedeti cu ce fiinta iremediabil expusa lui Freud avem de-a face… Altminteri, nu fac altceva decat sa constat ca in a enspea zi de la Creatie, odata cu infiintarea bibliilor pe scurt (cele pentru uz politic si de regulament interior prin parlamente si guverne), s-a facut tare, taaare intuneric!
Au bon entendeur, salut!

2 Responses to “Si s-a facut noapte, tovarase Andrei Makine…”

  1. 1

    tocmai din cauza asta l-am amintit pe makine… rar am mai vazut un autor care sa se ia de… absolut TOT: de dreapta, de stanga, de centru -- de tot ceea ce inseamna, as numi eu, "discretionarism"…

  2. 2
    White Wolf says:

    Si eu m scris la momentul respectiv despre abuzul autoritatilor cu prilejul summitului NATO. Eu nu cred, insa, in sistemul propus de Guevara. De altfel, a constatat si el ca e mai usor la revolutie decit la putere, in perioada cit a fost minstru si apoi s-a razgindit si a plecat hai-hui prin lume.
    Avem nevoie de legi care sa tina cont de oameni. Si de respectarea lor.

Leave a Reply


5 − = one

Subscribe without commenting