UN SUMMIT DE 30 – 35 DE ANI

UN SUMMIT DE 50 DE ANI
 
Atat as vrea sa tina summit-ul cel nou… Ba, si mai mult! Romanii au nevoie de un summit etern ca sa circule intr-un fel rational…. Nu ma aburiti cu masinile mai putine care au ramas in oras de summit! Metrourile au fost la fel de multe numai ca, de la plecarea barosanilor pe la casele lor, garniturile iar au inceput sa intarzie. Cat despre curatenie, cu aceleasi masini-stropitori si cu acelasi mogol salubrizant care le stapaneste, (asa am auzit ca i se spune lui tov. Prigoana Major), pe vremea summitului era mult mai curat. Duduiau masinile pe strada, improscau asfaltul cu detergent, nu mai depaseau barosanii pe linia de tramvai si nu se mai repezeau peste semaforul rosu… Ce mai, era un oras superb! Linia orizontului era intrerupta de sniperi, intersectiile erau ornate cu militieni mobili care dadeau din maini, barbatii se simteau importanti pentru ca vorbeau de amintirile din armata, offf, ce bine era! Domnilor! Eu cred ca romanii simt nevoia sa vada uniforme pe strada ca sa fie functionali! Distinsi concitadini! Cred ca avem nevoie sa ne bruieze cineva convorbirile telefonice si sa ne asculte discutiile ca sa fim mai politicosi… Fratilor! E nevoie de insi pe care sa-i banuim ca poarta bice ca sa ne vedem de treaba! Tanjim dupa amenzi! Avem nostalgia datului in gat! Asta ne trebuie si asta visam! La asemenea conducatori puscariabili, am devenit un popor extrem de amendabil, ba chiar, teribil de contraventionabil.
Avem nevoie de cineva care sa ne beleasca mai mult decat de aer.
Succese in ramura!

2 Responses to “UN SUMMIT DE 30 – 35 DE ANI”

 1. 1
  dana says:

  e chiar tare faza cu summitu de 50 de ani. de fapt, ar fi bine sa fie summit in fiecare oras din tzara pt 50 de ani…e imposibil sa imi imaginez cum ar arata Romania dupa summit..

 2. 2

  cum sa arate? ar fi trist, pentru ca n-am mai recunoaste drumul catre casa, jalonat in prezent de gunoaie. nu ne-am mai enerva din cauza rotilor scrasnite smechereste ca sa te grabesti la trecerea de pietoni. probabil ca ar fi ceva de vazut la TV. cred ca ar fi mai multe carti si mai putine exemplare de Libertatea in vanzare….
  oh, nu! nici chiar asa! The Sun este, totusi, un tabloid made in UK! pe de alta parte, odata, in UK, m-am mirat de un englez care, fiind in masina, astepta de unul singur la un semn de STOP, desi intersectia era goala-goala-goala! respecta un semn de circulatie fara sa fie nimeni prin prejur ca sa-l verifice/controleze/impiedice. atunci, mi-am spus ca englezul ala era chiar prost.
  mi-a luat mult ca sa inteleg ce traia el fata in fata cu un semn de circulatie.

Leave a Reply


eight − 2 =

Subscribe without commenting