epidemic

fiica-mea a incasat o viroza in parc. a pasat-o maica-si. maica-sa mi-a dat-o mie. eu am lansat viroza mai departe, unui coleg. asta a dat-o unei colege. colega are sot si amant – sunt curios care dintre ei o sa faca primul viroza. cum-necum, o s-o faca amandoi si astfel, boala luata din fiica-mea din parc isi va dihotomiza transferurile, luand caile epidemice consacrate.
gripa face la fel. cu gripa e mai misto, insa. ea vine tocmai din china de sud-est. acolo traiesc niste porci (seamana cu cei care au ocupat tibetul). porcii dau gripa unor pasari de balta. pasarile de balta o duc, usurel, din balta in balta, pana la hong kong. la hong kong, gripa trece la oameni. oamenii merg in aeroporturi. dupa ce primul caz de gripa (citeste om) ajunge in aeroportul din kowloon, nu mai trec decat 12 ore pana ce gripa ajunge la londra.
de aici, incepe pandemia. de gripa. cea de dupa primul razboi mondial a ucis intr-un an mai mult decat ucisese razboiul in patru ani.
problema: ce-ar fi sa ma folosesc de ADN ca suport informational? ce-ar fi sa gasesc o modalitate de transcriere a informatiilor in ADN? ce-ar fi sa ma folosesc de gripa ca de un vector pentru idei? niste idei care sa treaca de la om la om, precum o propaganda oculta, nestiuta de nimeni, niciodata, nicicand, codificata in secventele bazelor purinice si pirimidinice?
si ce-ar mai fi sa gasesc modalitatea de transfer a respectivelor informatii in genomul celor infestati? adica, ce-ar fi ca, dupa ce gasesc procedeul de a te infesta cu idei, sa descopar si maniera de a transmite acele idei de la mama la fat? adica, faci o gripa si deodata, tu si progenitura ta toata, capatati pulsiuni anarhiste. sau, contractezi o viroza si, tie si copiilor tai care se vor naste o sa va placa El Greco si, odata cu voi, toti cei imbolnaviti de mine vor incepe sa se deplaseze in grupuri mari si ordonate catre muzee, ca sa vada tablourile toledanului imigrat din cipru.
cu cat e boala mai grea, cu atat as baga idei mai bazate. faci o holera si devii fascist cu tot cu know-how-ul deprins pe la auschwitz si bergen-belsen. te alegi cu o ciuma si incepi sa te gandesti la holocaustul nuclear… te infestezi cu SIDA si incepi sa te crezi Al de sus. 
totul e la latitudinea mea.
totul e doar sa aflu cum sa trec ideile pe curat. ADN-ul a fost mereu foarte curat.
ca si chestia asta:
http://www.youtube.com/watch?v=vvnVdMpgQOk

3 Responses to “epidemic”

 1. 1
  Dumitru Statescu says:

  Asta cu virusii e o idee strasnica. Prima data am intalnit-o citind Cel mai inalt turn din Baabylon. Acolo e doar insinuata, dar nu ma indoiesc ca SAC ar reusi sa produca o fictiune speculativa dezvoltand-o asa cum a inceput.
  Asta, bineinteles, daca ADN-ul lui va fi contaminat in sensul asta…

 2. 2

  ar fi motiv de o novella. una mai hard, genul proxim. am scris una din asta, numai ca povestirile din genul proxim de perimeaza cel mai repede : cea pe care o scrisesem, (Nenascut in masina de scris) a fost elaborata pe cand masina de scris mai avea de trait doi-trei ani…
  o poveste faina din genul proxim este Skirmish, de Clifford Simak. Tipul a fost insuficient tradus la noi, dupa parerea mea. se pricepea excelent la creionat personaje. avea mare talent la monologurile interioare…. curgeau de parca nici nu-ti dadeai sema ca trecuse in alt plan al povestirii.

 3. 3
  v says:

  si totusi un hard pe ideea asta nu cred ca s-ar perima prea repede, puneti, domnule, mina si scrieti-o. macar scurt. macar ca exercitiu.

Leave a Reply


three + = 4

Subscribe without commenting